zondag 8 november 2015

EEN VERLATEN KINDERFIETSJE LANGS HET HEERDENPADHet roept nare associaties op, er zal toch niks ernstigs zijn gebeurd? Aan de andere kant, het tweewielertje is zo klein dat de berijder ervan onmogelijk alleen met wankele tweejarige beentjes weg heeft kunnen stiefelen.
Het zijn van die dingen die niet te snappen zijn. Zie foto. Een kinderfietsje staat op een meter of vijf afstand van het Heerdenpad tegen een boom. Dat een volwassen heren of damesfiets ergens achtergelaten is, is niet fraai, maar dat kan gebeuren. Sommige lieden jatten nu een keer. Een fiets van een tien tot vijftien jarige kan ook, al voelt dat al beduidend minder fris.
Je hebt van die gasten die een fiets in de stad jatten als ze s'avonds of s'nachts richting Beijum (terug?) willen. Een taxi kost ook zoveel. Bij aankomst in de wijk kwakken ze het gestolen vervoersmiddel in de berm, tegen een boom of in de Zuidwending.

Maar een fietsje van een tweejarig (schatting) kind tegen een boom zetten en weglopen, daar lijkt toch een vreemd verhaal achter te zitten. Of zal het gewoon kwijt geraakt zijn? Maar ja, hoe verlies je een fietsje van een kind dat amper de babyleeftijd is ontgroeid?

1 opmerking:

Hunze zei

En los daarvan is dit Hunzenieuws, en geen Beijumnieuws! :)