dinsdag 24 november 2015

LAMMERT DOEDENS TUSSEN EN OVER DE KERSPAKKETTEN...


Maar liefst 75 kerstpakketten voor minder draagkrachtigen in Beijum verzamelde Sociale Long de afgelopen weken in Beijum. Zo stonden ze twee zaterdagen achtereen in Winkelcentrum Beijum om voorbijgangers om giften te vragen, zie nog eens hier.

De kerstpakketten liggen keurig opgestapeld in de nok van buurtcentrum Heerdenhoes (inbrekers, opzouten!) en de blogger ging einde vorige week even kijken. Wie zat daar tussen de verzamelde dozen? Een der motoren achter de actie, Lammert Doedens is zijn naam. Zie foto boven.

Even filmen, zie het resultaat hieronder. Zet bij de antwoorden van heer Doedens svp het geluid even wat harder, hij is boven in de nok van het gebouw soms slecht te horen. Lammert is trots op zijn wijk. En geeft en passant even af op de 'grotere media' in stad die deze kerstpakkettenactie compleet links laten liggen: "Als er rotzooi is in Beijum zijn ze er binnen een paar minuten, valt er wat goeds te beleven dan zie je ze niet."

Ondertussen op de Facebookpagina van Sociale Long. Beijumse Lisette postte de rechter foto en schreef erbij:
Wat een donatie , 150 flessen rosé . Van Frank . Een goede buur uit de kremersheerd die een echte wijn proever is . Hij zij dan ook meteen toen ik vroeg of hij een product doneren wou ohhh maar dan regel ik wel een paar flessen wijn voor in het kerst pakket . Dat vinden de mensen altijd wel lekker . Nooit gedacht dat hij bedoelde ik haal 150 flessen . super bedankt Frank.

Toe maar jongens, dat worden nog eens kerstpakketten. Compleet met -voor wie wil- een flesje wijn. Dat wordt lekker pimpelen met kerst, want wat blijkt? Jeffrey Lamein van het Café Biljart heeft ook nog eens tientallen flessen wijn geschonken. Zie nogmaals de video.

De blogger wilde dit bericht net online zetten, of er komt nog een hartverwarmende actie binnen. Voetverwarmend moet je eigenlijk zeggen. Beijumse Bianca een half uurtje geleden:

Kom ik net bij de schoenmaker shoetime om de beloofde 180 paar sokken op te halen die ze beschikbaar hebben gesteld voor de kerstpakkettenactie en natuurlijk (zoals altijd 
wink-emoticon ) onderschat dat je 180 paar sokken (in 3 dozen) niet even op de fiets meeneemt wink-emoticon.
Vraagt onze schoenmaker; waar moeten ze heen dan? naar het Heerdenhoes, ooh dan breng ik ze toch even.
PURE GOEDHEID NOEM IK DAT!!!
Stelt onze lieve schoenmaker niet alleen even 180 paar sokken beschikbaar,(180 paar!! terwijl wij er 75 hadden gevraagd!!!)
nee hij brengt ze ook nog eens even naar ons opslagdepot omdat ik slecht voorbereid naar binnen ging (was ik goed voorbereid, was ik met de auto gekomen ipv op de fiets wink-emoticon )
Tja en van zoveel goedheid sta je even met je mond vol tanden (en dat gebeurt me toch niet vaak wink-emoticon )
Dank u wel lieve schoenmaker van Shoetime u heeft een hart van goud!.

Geen opmerkingen: