vrijdag 13 november 2015

WIE WORDT DE JEUGDIGE MASTERCHEF (KOK) VAN BEIJUM? (Heel Beijum bakt?)


De herfstregen valt op deze vrijdagmiddag opeens met bakken uit de hemel. Maar binnen in buurtcentrum het Heerdenhoes is het warm en gezellig. En er heerst een prettig gespannen en bedrijvige sfeer. Wie wordt de jongste masterchef kok van Beijum?

Aan het einde van de lopende week vlak voor het weekend nog even positief en leuk nieuws uit de wijk (is er ook genoeg). Kinderen met witte schortjes en koksmutsen op zijn intensief en gespannen met ingrediënten in de weer. De bedoeling is om wat lekkers te bereiden. En dat zelfgemaakte lekkers zal vervolgens door een jury worden getest. Zie de strenge maar rechtvaardige dames achter de jury-tafel zitten.

Een van de organisatoren: "In de Kleihorn zijn ook een paar kinderen bezig, de winnaars van deze ronde zullen in januari strijden om de titel 'Masterchef 2015 Beijum." Hoe kom jullie daar zo bij? "Het idee komt van de kinderen zelf. Wat er ook nog bij komt kijken is dat ze gisteren zelf boodschappen hebben gedaan, ze kregen een bepaald bedrag aan geld en daar moesten ze het mee doen."

Wat een idee, kinderen leren budgetteren, koken, samenwerken.

Is dit ook niet iets voor volwassenen in Beijum? "Ja, misschien komt het er een keer van. Heel Beijum bakt. Zou mooi zijn."1 opmerking:

Anoniem zei

Zijn er momenteel nog niet genoeg volwassenen in Beijum die ze (te) bruin bakken ?