zondag 29 november 2015

DAN MAAR OVER DE DOORGETROKKEN STREEP


Wat irritant, een bakbeest van een voertuig dat met maar 30  km/uur voor je over de wijkring sukkelt.
Dacht de blogger midden afgelopen week. Tegelijkertijd dacht hij: ontspan en onthaast.

Dat ontspannen ging prima. Al kriebelde het wat, vanaf de Claremaheerd, ingang naar Plein Oost, het hele dienstencentrum Beijum-Oost over, langs de noordelijke ringweg, kakte het voertuig dat op bovenstaande afbeelding is te zien met een slakkengang voort.

De automobilist die tussen het bakbeest en de blogger in reed had het niet meer. Constant loerend op een gat om in te kunnen halen, even naar links kijken, loeren en, tegenliggers, weer naar rechts achter het tergende bakbeest aantuffen.

Opeens ging die, knipperlichten links uit en een straal gas geven. Voorbij aan dat kreng. Inschatting: 70 km/uur. Een beetje doorgetrokken streep moet kunnen. Tenminste. Gelukkig kwam er op het moment van inhalen niks van links, vanuit de Onnemaheerd, een mogelijke automobilist had immers zo naar rechts, richting de fotograaf mogen afslaan.

Het ging verder allemaal goed. Pragmatisch heet het, in plaats van regelzucht. Een doorgetrokken streep is geen doel op zich, maar enkel een middel om de verkeersveiligheid te vergroten.

Net als een rood stoplicht, stel dat er in de verste verte niks aan komt? Waarom zou je dan....Of?

1 opmerking:

Ard zei

Overtreding ging dit keer goed
Chauffeur met bord voor de kop
Vloeit bij volgende keer bloed
Dan wacht bestuurder een strop.