maandag 23 november 2015

"VUILE SADISTEN KNIPPEN POES DE OREN VAN Z'N KOP"

"Dierenleed aan de Rensumaheerd in Beijum, de vuile sadisten hebben deze poes de oren afgeknipt."

Lezer Rudy is razend. Een of andere onverlaat schijnt er plezier aan te hebben beleefd om deze poes hardhandig van z'n oren te ontdoen.
Wie weet hier meer van?

Update 14:28 uur, is de woede van de Rensumaheerder terecht? Kan het zijn dat er bij de poes iets operatief aan de oren is verwijderd? Zie gemengde reacties op Facebook, klik logo links aan. Een der reacties: Als ik dit zou zien, zou ik voor 99% zeker weten dat het kanker is. Het is dan natuurlijk nog wel de vraag of het goed behandeld was, maar er is geschoren en ik zie rechte randen, dus ik denk dat dit eigenlijk keurig behandeld is.

Update 18:33 uur, de reactie van Han hieronder snijdt hout. Ondanks erg boze reacties op Facebook (sommigen wilden de 'dader' aan de oren ophangen) schijnt dit een geval van kanker aan de oren te zijn (geweest). In plaats van een dierenbeul met losse handen is dit (foto) het werk geweest van een zorgzame eigenaar die goed voor d'r poes zorgt.

3 opmerkingen:

Han zei

Toen ik een tijd geleden eens met onze witte poes Woef! bij de dierenarts kwam vertelde ze dat witte poezen een groot risico lopen op huidkanker (m.n. aan de oren), juist omdat ze pigmenttekort hebben. Ze raadde zelfs aan om de oren van Woef! in te smeren met zonnebrandcreme op zonnige, zomerse dagen....nou gaat me dat wat te ver, en is Woef! gelukkig ook geen poes die graag in de zon ligt te bakken, maar goed: dat er hier sprake kan zijn van een 'gewone' operatie lijkt me waarschijnlijker dan van sadisme. En ja: afgelopen jaar in mijn vakantie heb ik op mijn Griekse eiland inderdaad een witte poes gezien met een afschuwelijke oorafwijking.

peter zei

Vind het wel op zijn plaats als de titel bij de foto aangepast word.....

Johan Fehrmann zei

Bovenstaande suggestie is niet nodig. De eigenaar van de poes reageerde begrijpend, Rudy heeft zich verontschuldigd, en de update is gemaakt. Kan een keer gebeuren, geen probleem.