maandag 23 november 2015

NACHTVORST, DE AUTORAMEN MOETEN WEER OPEN WORDEN GEKRABD


Het vroor afgelopen nacht licht en voor de eerste keer dit seizoen moest ondergetekende voordat hij vanochtend weg kon rijden de autoramen ijsvrij maken.

Altijd leuk om even een warme hand op de bevroren voorruit te leggen, zoals je vroeger een stuiver op de kachel legde om die vervolgens tegen het bevroren raam te houden om een kijkgaatje te maken. Zie foto.

Elk jaar weer hetzelfde dilemma (klinkt zwaar, maar het is echt geen groot probleem): tijdens het openkrabben de motor laten draaien? Of toch maar niet?
De blogger koos voor wel. Ook om de verwarming aan te zetten want aan de binnenkant van de voorruit zat de nodige vocht.
Het ijskrabberseizoen is weer geopend; bij mij in de straat stond gisterochtend een heel rijtje buurmannen de autoruiten ijsvrij te maken. De groep ijskrabbenden bleek ook dit jaar wederom in twee groepen te splitsen: zij die het met draaiende motor doen en zij die de motor pas starten nadat het ijs is verwijderd.
Lees verder via Autoweek.

Als het een beetje doorzet met de winter moet de Golf van de blogger binnenkort weer richting Autobedrijf Visser om de winterbanden er onder te laten zetten.

Geen opmerkingen: