dinsdag 3 november 2015

MAANDAG EN DINSDAG KUN JE 'ONTMOETINGSSOEP' ETEN IN BEIJUM

"Slechts €1 voor een heerlijke kom mosterdsoep ook geschikt voor de vegetariërs onder ons (spekjes erbij op verzoek) van 12 uur tot half 2 in de Kleihorn."

Tegen het middaguur kwam bovenstaande tekst plus linker foto binnen via lezeres José. Mmm, dat ziet er niet verkeerd uit. Zin in soep en het lekkere weer deden de blogger op de fiets naar de Kleihorn stappen,

De daar aanwezige vriendelijke medewerker waarvan de naam even is ontschoten: "Op maandag en dinsdag organiseren we tussen 12 en half 2 een ontmoetingssoep, op maandag in het Heerdenhoes en dinsdags hier. Wil je een kom soep proberen?" 
Jazeker. "Met spekjes erbij?" De blogger heeft geen last van vegetarisme, ieder z'n meug maar schep er voor mij maar wat spek door. Dat smaakte een partij lekker bij elkaar.

Ontmoetingssoep. Wat een vondst, soep eten en mensen ontmoeten. Bij ondergetekende aan tafel schoof een medewerkster van WIJK-werken aan, en ook iemand van het Tuinteam. Tuinteam? Wat is dat nou weer?
U maakt deel uit van het Tuinteam Beijum. Samen met andere buurtbewoners helpt u bij het snoeien, grasmaaien en ander tuinwerkzaamheden bij buurtbewoners die zelf niet in staat zijn om dit werk te doen. Lees hier. Binnenkort het Tuinteam maar even portretteren (als ze willen).

Naast de blogger en z'n tafelgenoten zaten een tiental mensen van de soep te genieten. En elkaar te ont-moeten (betekent niks moeten...).
Foto dames en heren? Geen probleem. Op het schoolplein van de Kleihorn speelden kinderen in de stralende zon op het schoolplein. Dat geeft bovenstaande afbeelding wat veel tegenlicht.

Gezellige boel in de Buurthuizen in Beijum. Samen soep eten een elkaar ont-moeten.

Geen opmerkingen: