donderdag 12 oktober 2023

BEIJUMNIEUWS BESTAAT 16 JAAR

 Ik heb niet het meest florissante jaar in de geschiedenis van Beijumnieuws achter de rug. Gezondheidsklachten. Maar het is wel een mijlpaaltje.

Op 12 oktober 2007 tegen 13.00 uur kwam het eerste bericht online. Amper een uur na het opstappen als hoofdredacteur van de toenmalige wijkkrant.

Deze blogger heeft geen zin om het hele onverkwikkelijke verhaal hier weer op te lepelen, lees desgewenst nog eens het bericht van zes jaar geleden toen Beijumnieuws tien jaar bestond. Daarin staat achtergrondinformatie met doorverwijzende links.

De lieden die de onafhankelijke wijkkrant wilden bezitten zijn de afgelopen jaren van het Beijumer toneel verdwenen, de Beijumkrant hebben ze dood laten bloeden.

Eind goed al goed, en laat het feestelijke vooral de boventoon voeren vandaag. Beijum heeft al weer een jaar of zeven een gezonde en steggelvrije nieuwe wijkkrant, het heet De Beijumer en het heeft geen last van splijtzwammen en figuren die op macht uit zijn.

Hoe de (directe) toekomst van Beijumnieuws eruit komt te zien is een beetje ongewis. Zonder gezonde benen en zonder genoeg energie houdt het niet over allemaal. In november volgt een operatie, daarna revalideren (knieprothese) en dan zien hoeveel lust er is om het weblog weer volledig te laten draaien.

Dank alle lezers, fotografen, columnisten, tipgevers, etc. die de groei en continuering van Beijumnieuws de afgelopen jaren mede mogelijk hebben gemaakt.

Op naar de twintig jaar? Kwestie van leven en welzijn.....Maarrrrr....kopterveur!

In 2008 interviewde Hilda Hofstra deze toen nog prille blogger. Video: Wat zijn en waren zijn redenen om Beijumnieuws op te starten?

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Johan, gefeliciteerd met 16 jaar Beijumer nieuws! Moed houden en deurgoan! Vanuit Portugal je voormalige columnist, Han