vrijdag 20 oktober 2023

HET IS NU ECHT HERFST, VOORZICHTIG BIJ DE WEG
Dat de herfst nu toch echt is begonnen is een understatement van jewelste. Kijk maar naar buiten door de beregende ramen, of ga maar eens naar buiten.

Genoemde jaargetijde laat momenteel alles zien waartoe het in staat is: regen, harde wind, koud.

Toch even eruit. Naar de tandarts in De Hunze, de charmante chauffeuse van deze blogger bracht hem daarheen.

Zelf niet autorijden is alle controle loslaten. Terzijde, voor een man valt dat niet altijd mee, vrouw achter het stuur... Voordeel van zelf niet rijden...volop foto's maken.

Foto links, op naar de wijkring. Het was net even droog, de ruitenwissers hoefden niet te zwiepen. Regen en zwiepende ruitenwissers behoren met alertheid tegemoet getreden te worden bij het autorijden. Nog steeds foto links, heel goed chauffeuse, groepjes kinderen die zojuist de school (Palet) hebben verlaten beter niet inhalen op een niet al te brede weg. Mooi erachter blijven rijden.

Foto boven, de wijkring over naar links. Overal krioelende fietsers. Enerzijds kwetsbare weggebruikers, anderzijds bij een aanrijding is bijna altijd de automobilist schuldig. Na een minuut kon er rustig worden overgestoken. Zie nog eens de foto, aan de overkant ligt het begin van de Beijumerweg, Hoek Emingaheerd, tussen de Heerdstee en het gezondheidscentrum in. Willen ze het nou echt zo gaan regelen dat daar ook nog autoverkeer uit kan komen? 

Ja waarschijnlijk, zie het bericht van eergisteren Doe dat nou niet de Beijumerweg is voor fietsers en wandelaars, zelfs scooters verstoren er al de rust.

Foto rechts, in de tandartsstoel aangekomen. Rustig en veilig. Niet teveel tegen de lamp inkijken. Het is zo'n dag waarop je niet uit bed wil komen, lekker behaaglijk liggen. Kijk aan, nogmaals foto rechts, allemaal hondjes in schoenen aan het plafond. Zin om weg te dromen. Maar bij de tandarts moet je je bakkes wijd open houden.

Herfst. Het heeft iets.
 

Geen opmerkingen: