woensdag 1 oktober 2008

CABARETIER JAAP MULDER

Zonder dat Beijum het wist hadden we hier toch jaren een relatief bekende cabaretier in ons midden.Jaap Mulder woont sinds kort in Lewenborg waar hij in verband met privé-perikelen heen is verhuist, maar daarvoor woonde hij 15 jaar in Beijum. Enige bekendheid kreeg hij 2 jaar geleden toen hij aanschoof in het programma Koppensnellers van Jack Spijkerman bij het geflopte Talpa. Maar hij timmert al een jaar of 20 aan de cabareteske weg. Wat deed en doe je zoal Jaap?
Nou ja dat ik al twintig jaar langs de theaters reis met soloprogramma's en dat in december mijn nieuwe cabaretprogramma in première gaat, dat ik 31 januari 2009 in de Oosterpoort te zien ben. Dat ik columns schrijf voor diverse bladen en al 28 jaar in een band zit als toetsenist/componist en vijf cd's heb gemaakt en dat 20 oktober de nieuwe plaat van de band wordt uitgebracht bij een Engels label...

Op www.mojotheather.nl staat het volgende:Jaap Mulder toert al twintig jaar als cabaretier langs de kleine theaters. Hij maakte elf soloprogramma's. Cabaret voor de liefhebbers; geëngageerd, verhalend, muzikaal. En in dezelfde tijd toerde een andere Jaap Mulder ook langs de schouwburgen, als voorman van de klezmerband Di Gojim. Hij maakte zeven programma's. Muziek voor de liefhebbers; geëngageerd, verhalend, muzikaal. En het leuke is: de beide Japen kennen elkaar. Hun leven lang. Geboren in Leeuwarden in 1959. En ook nog op dezelfde school. Het was het begin van een leven vol verwarring.
En nu samen op de planken. Het moest er een keer van komen... Cabaret en muziek. Hoe kan het anders...
De pers over Jaap Mulder en Jaap Mulder:
'Jaap Mulder is een cynicus van het zuiverste water met een geweldig gevoel voor humor. Een topcabaretier dus.' (De Volkskrant)
'en dan is er nog Jaap Mulder, die humoristisch zingt en danst, klarinettert, trompettert en saxofoont. Wat een klasse!' (Rijn en Gouwe)
Klik hier voor recensies en interviews.

Jaap stuurde me nog een link van de site van zijn nieuwe groep seven day hunt: http://www.sevendayhunt.com/ Binnenkort komt een nieuwe cd uit. Intussen gedraagt hij zich als een gewone Beijumer en Lewenborger:"Wat zal ik me op de borst kloppen? Er wonen mensen in Beijum die dagelijks topprestaties leveren op hun werk." Het is de ultieme relativering: Cabaret is ook maar een beroep. Om enige werkzaamheden van hem te kunnen bekijken gaat u naar You Tube en zoekt u op zijn naam.

Geen opmerkingen: