zaterdag 25 oktober 2008

DE BLOEMBOLLEN


Aan de Froukemaheerd is deze ochtend weer een hele partij bloembollen in de grond gestopt. De herfst is nog niet afgelopen en de winter moet nog komen, maar als de winter voorbij is zal het in maart 2009 weer gaan kleuren aan de Froukemaheerd.
De opkomst viel tegen maar dat kan te maken hebben met het mooie weer of met de herfstvakantie. Alhoewel, mooi weer zou toch stimulerend moeten werken qua opkomst. De -vooral- kinderen die bezig waren hadden er duidelijk zin in. Bloembollen poten is eigenlijk een middel. Het doel is gemeenschapszin, sociale cohesie en leefbaarheid bevorderen. De grote vraag hierbij is wellicht: hoe krijg je dié mensen mee die zich ontrekken aan het samenleven? Kunnen die ook een keer meehelpen?Wat een lastige vragen allemaal. Laten we blij zijn dat er mensen zijn die zich wél inspannen voor een betere buurt. Voor de kinderen en de meewerkende ouders was het in elk geval een geslaagde ochtend.

1 opmerking:

Anoniem zei

Prima om nieuw leven in de grond te stoppen, maar als bloembollenkwekerszoon is het wel triest te zien hoe dat gebeurd. Een gat in het gras... Ik hoop maar dat ze simpele narcissen gezet hebben en geen tulpen, anders wordt het huilen in het voorjaar.

Groet'n,
Kees