maandag 6 oktober 2008

EINDE FITNESSRUIMTE KARDINGE IS IN ZICHT

Een bedrijf moet rendabel zijn en winst maken. Zelfs een kind snapt zoiets. Sportcentrum Kardinge is zo'n bedrijf. Maar, zou je denken, heeft zo'n plek waar je kunt gaan sporten ook geen sociale functie?
Al weer 10 jaar geleden vond ik, en velen met mij, het heerlijk om er na het zwemmen of fitnessen lekker de sauna in te duiken. Gezond, lekker en mooi dicht bij.Maar de sauna moest dicht. Het was niet meer rendabel, zeg maar in gewoon Nederlands: het kon niet meer uit. Tientallen Beijumers, en anderen, waren hevig teleurgesteld. Weg lekker plekkie om te relaxen, te kletsen en lekkere rondjes sauna te doen.
Ok, dan ga je lekker fitnessen. Word je ook warm van, je gaat er ook van zweten en door inspanning heb je ook ontspanning. Maar, het is niet meer rendabel. Zeg maar het kan niet meer uit, het kost teveel. Deze lekkere sportruimte in de achtertuin van Beijum gaat nu ook dicht. Jaarkaarthouders mogen hun kaart nog uitsporten. Maar in het voorjaar valt het doek. Weg lekker sportplekje. Mensen zijn belangrijk, maar geld vaak nog meer. Spreekt daar teleurstelling uit mijn woorden? Jazeker. Springs op de Grote Markt heeft nog wel deze mooie combinatiemogelijkheid van sporten en naar de sauna gaan. Maar het is net iets te ver weg om zo even heen te gaan. Jammer. Ik ken veel mensen die zich er rot aan ergeren. Net als aan het sluiten van de fietsenstalling bij Kardinge ruim een half jaar geleden. Ook dat kon niet meer uit. En dat allemaal weer in fietstad Groningen.
De fietsenstalling is nog wel open maar er is geen bewaking meer.

1 opmerking:

Anoniem zei

In Sportcentrum Kardinge sluit op korte termijn de prachtige fitnessruimte, omdat er wat betreft de (vrije) fitness een exploitatietekort was van slechts € 20.000,-. Al jaren heb ik gepleit voor korting op de fitness in Kardinge. Door middel van de Stadjerspas. Ook aan het bureau van de Stadjerspas. Kardinge heeft een bovenwijkse en stedelijke sportfunctie. Bovenstedelijk wat betreft de mooie schaatsbaan.

Indien de Werkmaatschappij Sport en Recreatie (WSR) van de dienst OCSW meer PR had bedreven inzake Kardinge, had de fitnessruimte in stand kunnen blijven.

Evenals bij de sluiting van het Natuurmuseum wint de korte-termijn-politiek het van de kwaliteit van de openbare dienstverlening. Het betreft wederom beleid van PvdA-wethouder José van Schie.