vrijdag 17 oktober 2008

"DAAR GA IK NIET HEEN"

Het was, zoals gezegd, een levendige en gezellige avond gisteravond in de Kleihorn. Toch ontving ik al 3 berichten van mensen die er niet heen wilden of hoefden. In grote lijnen hadden ze de volgende overeenkomstige weerstanden:
"Het zijn altijd dezelfden die naar zoiets toe gaan, het is een select groepje.
Er is genoeg in Beijum; buurtcentra, Wegwijzer, Kleurrijk Koken, er wordt een nieuwe Boerderij gebouwd, een nieuwe Montessorischool, Orchideegroep etc. Wat willen mensen nog meer?
Er zijn mensen in Beijum die gewoon niet mee willen doen. Waarom zou je daar geld in pompen? Mensen die wel actief zijn, en die je altijd ziet op avonden zoals gisteravond, maken op hun manier de wijk al socialer, daar is geen geld voor nodig. Door al die voorzieningen en geldstromen kunnen mensen gemakzuchtig worden. Komt er wel een interventieteam of er is wel weer een geld-subsidiepotje voor. Gooi dat geld nou niet weg en hou op met die mooiweer-show."

Zit er iets in wat ze zeggen? Of roepen ze gemakkelijk vanaf de zijlijn? Kan wijkopbouw en leefbaarheidsbevordering ook gerealiseerd worden zonder smakken geld vanuit de gemeente?
Zie voor weer een ander geluid de reactie van Kees Huizenga onder het verslag van gisteren!

Geen opmerkingen: