woensdag 8 oktober 2008

FAIR BACK

Regelmatig zie je kringloopbusjes door Beijum rijden. Mamamini en Notabene zijn de bekendste kringloopbedrijven in de stad maar Beijumers weten de weg naar Nas en Mazzel en de Mosselmarkt aan de Antillenstraat ook wel te vinden. Gisteren zag ik een bestelbus van Fair Back aan de Ypemaheerd staan. Een joekel van een meubelstuk werd naar de eerste galerij gesleept en bij iemand bezorgd. Het is een mooie naam, Fair Back. Het betekend: Eerlijk Terug. Opbrengsten van de kringloopwinkel gaan naar projecten in landen(Ghana) waar ze het wat minder breed hebben. Het(positieve) mes snijdt zo aan 2 kanten, Beijumers die het niet zo breed hebben kunnen hun voordeel doen en de opbrengst gaat ook weer naar mensen met hele smalle beurzen. Op de website http://www.fairback.nl/ staat als doelstelling:

De Stichting Fair Back heeft als doelstelling het stimuleren van kleinschalige bedrijvigheid en zelfstandig ondernemerschap in Ghana door de volgende activiteiten:
-De algemene ondersteuning bij het opzetten van kleinschalige (handels)ondernemingen en scholingsprojecten in Ghana.
-Het bieden van kennis en informatie met betrekking tot het scholen, opleiden en ondersteunen van kansarmen op hun weg naar het vrij ondernemerschap of betaalde arbeid onder het motto: "Samen aan de slag voor een nieuwe toekomst".


Geen opmerkingen: