donderdag 16 augustus 2012

AARDBEVINKJE???

Hebt u het ook gevoeld? De kasten trilden, het scherm van de computer trilde erover en de hele vloer trilde ook een paar seconden. Net gebeurd, 22.31 uur. Ook al is het vakantie, hebt u ook deze ervaring in Beijum gehad: Beijumnieuws@online.nl
Voor dit item is de reactiemogelijkheid opengesteld.
Van https://twitter.com/Beijumnieuws:

verdomme schrik me net rot... aardbeving hier in Groningen... het huis trilde enorm... zal wel een flinke zijn!
Aardbeving Beijum. Nog nooit vertoont... Lampen zwiepten en alles trilde. Met dank aan de gewonnen aardolie?
Wow, aardbeving rukt op! Gisteren Delfzijl, nu Groningen, what's next?
Wat was dat in Groningen??? Een knal buiten en daarvoor leek het huis te bewegen???  ??
Wat was dat voor een harde knal. #050  
Update 23:11. Een lezer mailde: Om 22:29 / 22:30 uur uur voelde ik in mijn woning een kleine aardbeving. Kort, maar toch wel hevig. Mijn glazen schudden in mijn woonkamer. Ook keukengerei.
De grond trilde. Ook mijn PC. Een zeer vreemde gewaarwording!
Ook een mail van een angstige ouder die met kinderen beneden in de woonkamer wil gaan slapen ivm eventuele naschokken. Beste mensen, ik ben geen deskundige maar ik denk niet dat er veel reden tot ongerustheid en bezorgdheid is. Misschien heb ik gemakkelijk praten, maar toch: gaat u allemaal lekker slapen. Er is geen reden tot paniek.

Opnieuw aardbeving Groningen

In de regio Groningen is opnieuw een aardbeving geweest. Een woordvoerder van het KNMI zegt dat de beving zwaarder was dan die van gisteren. Het epicentrum lag in Noord-Groningen. De exacte locatie wordt nog onderzocht.
Het Duitse seismologisch centrum GEOFON meldde aanvankelijk dat de beving een kracht van 4,1 op de schaal van Richter had. Later werden dat aangepast tot 3,9. Het KNMI onderzoekt nog hoe krachtig de beving was.
Het epicentrum van de beving van gisteravond lag vlak bij het dorpje Leermens, zo'n zes kilometer ten westen van Delfzijl. Die beving had een kracht van 2,4 op de schaal van Richter.
Volgens het meteorologisch instituut was die beving het gevolg van aardgaswinning in Groningen. http://nos.nl/artikel/407720-opnieuw-aardbeving-groningen.html

8 opmerkingen:

harry zei

ja hoor ook gevoeld. dacht al dat ik aardziek zou worden lolol

Susan zei

Ja, hier ook heel duidelijk gevoeld. Beesten waren de hele dag al onrustig, misschien voelden ze het aankomen? We hoorden eerst een gerommel, een knal en daarna rammelde alles en voelden we duidelijk een golfbeweging.

op de site van het knmi kan je de aardschok melden.

Anoniem zei

Krijgen de Mayas gelijk?

anirnith zei

word nu gemeld dat het een beving van 4,1 op de schaal van Richter was een flinke dus!

Johnny zei

Echt echt heel erg schrikken!!!

Liesbeth zei

Mijn bank ging heen en weer..vroeg heel voorzichtig aan me vriend..voelde jij het ook(met de gedachte dat hij het had gedaan)..maar die voelde het ook.
Even de straat op gegaan,veel buurtbewoners deelden elkaars ervaring.1ste keer voor mij..en hopelijk nooit weer...echt creapy

Kees Huizenga zei

Gisteren om 22:29 / 22:30 uur uur voelde ik in mijn woning een kleine aardbeving. Kort, maar toch wel hevig. Mijn glazen schudden in mijn woonkamer. Ook keukengerei op het aanrecht.
De grond trilde. Ook mijn PC. Een zeer vreemde gewaarwording!

Feitelijk was dit mijn eerste, intens ervaren, aardschok. In een flits werd mijn bestaan onzeker. Een bijzonder kwetsbaar gevoel.

Zie verder: http://www.gic.nl/nieuws/aardbeving-door-gaswinning-voel-je-beter

Anoniem zei

Pfff wat een aanstellerij ga maar eens een beving in bijv Turkije meemaken is toch echt andere koek hoor