vrijdag 17 augustus 2012

HULDIGING WERELDWIJF RANOMI KROMOWIDJOJO


Vakantie? Nou ja, breaking news op breaking news. Ok, ligt ook aan mezelf, maar ik kon het vanmiddag niet laten. Wat een wereldwijf, Ranomi Kromowidjojo. Op een kilometer of zeven van Beijum werd ze vanmiddag groots gehuldigd voor haar daverende optredens in London in het kader van de Olympische Spelen van 2012. The Grunneger Queen of the Olympics, dát is ze.

En is er een link(je) met Beijum? Jazeker. Moeder werkt al sinds jaar en dag bij Innersdijk. Op de onderste foto vroeg ik ons Grunneger wereldwijf om even in de lens te kijken. Daarboven ziet u burgemeester Rehwinkel haar moeder feliciteren. En daar weer boven werd haar vanuit Innersdijk een hart onder de riem gestoken. En dan de meiden op de bovenste foto. Om 19 uur waren ze in het SBS-nieuws, en om 22.30 uur wordt het herhaald: Twee Beijumer meiden die net een handtekening van Kromo hadden gekregen. Noa en Dagmar uut Beijum.
Vakantie? Ik moést even filmen. Een dezer dagen online. Wat een Grunneger, geen kapsones en gewoon toegankelijk, wereldwijf Ranomi Kromowidjojo uut Sauwerd.
Update 20.30 uur; bij nader inzien feliciteert Rehwinkel een ander familielid. Moeder zit rechts op de foto.
Update 21.40 uur. Bedankt Anoniem, het is Ranomi's oma. Zie reactie!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Rehwinkel feliciteert de oma met wie zij op jonge leeftijd ging zwemmen in het Helperbad.

Anoniem zei

Wat een reclame voor Grunn. Bedankt Johan!!!

Kees Huizenga zei

Heel goed, sportief, verstandig en respectvol dat burgemeester Rehwinkel naar Sauwerd is gegaan. Dat siert deze burgemeester.

Zie verder deze reportages op RTV Noord:

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=112718
(met twee radio-interviews; ook met Ranomi)
(tevens een warme videoreportage)

http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=112729