maandag 3 april 2023

BLEIJUMNIEUWS (52)

Bloesems, wat zijn ze mooi en wat kun je er van genieten.

Vooral die op de hoek Emingaheerd met de Beijumerweg.

Tussen de Heerdsteen en het Gezondheidscentrum.
Zie afbeelding boven.

Daar wordt een mens toch bleijum van?

Even googelen op bloesems.

Nee, het zijn niet alleen maar fruitbomen, dames en heren.

Maar op deze site..... worden bloesems wel mooi bloesemrijk beschrijven....ze flirten je zo de lente in: 

Als de (fruit)bomen ontluiken en je met zoete bloemetjes verleiden, weet je dat het nieuwe seizoen in aantocht is. De bomen laten je zien dat er een prachtperiode van zoete bloei aan komt. Lieflijke bloemetjes vormen een contrast met de stoere takjes. Ondeugende blaadjes in zachte kleuren, ze flirten je zo de lente in.

De verschillende fruitbomen verwennen ons met verschillende soorten bloesem. De pruimenbloesem bestaat uit witte, fijne bloemetjes. De witte bloemen van de kersenboom groeien en hangen aan lange steeltjes, vergezeld van kleine groene babyblaadjes. De witte bloesem van de perenboom is wat steviger. Wil je donkerroze knoppen die openen in zoet roze? Dan kies je voor appelbloesem. Elke fruitsoort bloeit tot wel enkele weken.

Bloesem staat natuurlijk voor lente, een nieuw begin en groeien. De kersenbloesem heeft in Japan extra betekenis. Hier staat deze bloesemsoort, sakura, voor het leven en dat we dat niet in de hand hebben. De weersomstandigheden zorgen bij de bloesem letterlijk en bij een mensenleven figuurlijk voor de duur van de bloeitijd. De ene bloesemsoort zal korter stralen dan de andere en het is heel belangrijk met volle teugen te genieten van de bloeiperiode.

Afbeelding links, een jong boompje in de wijk getooid met bloesems.

Afbeelding rechts, bij een Beijumse in de wijk.
Mag niet, doe maar niet. Maar wel begrijpelijk....een stekje bloesems in een vaasje op het aanrecht.

Haal de lente in huis. En in je hart.
Word je bleijum van....

Geen opmerkingen: