donderdag 27 april 2023

DE TELOORGANG VAN DE VRIJMARKT IN BEIJUM

 

In De Hunze bruist het, in Zuidwolde, in Lewenborg bij het winkelcentrum, in Stad. In welke wijk niet?

Wel, in de grootste wijk van Groningen is he-le-maal niks op het gebied van Koningsdag of Vrijmarkt. Kaal, leeg, doods.

Zie ook het vorige bericht....een leeg voetbalveld, ooit de bakermat van vele Vrijmarkten.

Deze blogger ving vandaag enkele balende reacties op. Waarom is er niks voor kinderen georganiseerd? Je hebt toch een WIJ team, Jeugdwerk enzovoort?

Beijum. 

In een nog niet ver verleden zichzelf roemend om de 'vele vrijwilligers die de wijk rijk zou zijn en die zich willen inzetten voor de leefbaarheid en allerhande activiteiten willen ontplooien.'

Waar zijn ze vandaag?

Foto's boven en links. Keurig georganiseerd in de veel kleinere wijk De Hunze. Met toilet en EHBO en al.

Rechts, drukte bij de bushalte naar Stad. Ja, daar valt wel wat te beleven, even weg uit Beijum richting feestjes en gezelligheid.

Afbeelding beneden, wel redelijk wat vlagvertoon in de wijk.

Deze blogger is niet pessimistisch aangelegd, maar hij vermoedt dat het nooit meer gaat bruisen in Beijum op Koningsdag. Een keer weggegeven (Vrijmarkt) komt niet zo gauw terug.

Het was er altijd enorm gezellig (2018)

Jullie worden gemist in deze, scouts van De Voerman.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Iemand misschien tips hoe wij dit voor volgend jaar zelf desnoods kunnen organiseren in Beijum? Moet dit via de gemeente of hoe kunnen we dit organiseren?

Anoniem zei

Heerlijk. Lekker rustig, geen geschreeuw, niet overal afval. Hopelijk volgend jaar weer zo.

Anoniem zei

In de Hunze is het georganiseerd door een clubje betrokken inwoners, dus meld je aan bij een Oranjevereniging, organiseer zelf een clubje vrijwilligers oid om de vrijmarkt weer terug te krijgen. Het is makkelijk te wijzen naar anderen om dat ‘zij niks organiseren’. Als je iets wilt kan je er ook wat voor doen. En: in de Hunze is jaren ook niets geweest, en het kan dus heel makkelijk terug komen, zie het succes van gisteren

Anoniem zei

In de Hunze is de vrijmarkt georganiseerd door een clubje enthousiaste bewoners, die vonden dat er na jaren niets met Koningsdag er weer iets moest komen: dus meld je aan bij een Oranjevereniging, of organiseer zelf een clubje vrijwilligers. Het is makkelijk om te wijzen en zeggen dat ‘zij niets organiseren’. Als je graag iets wilt, kun je je er ook voor inzetten. En het is onzin als er een keer niets gebeurd is het nooit meer terug komt: in de Hunze is het jaren weggeweest.

Anoniem zei

Misschien ter aanmoediging: in 2017 ging de vrijmarkt juist in Beijum wel door en in De Hunze niet vanwege gebrek aan vrijwilligers daar. Hopelijk pakken de Scouts de draad weer op na de coronajaren.

Anoniem zei

Absurd dat er niks gebeurt. Er lopen toch ook genoeg opbouwwerkers rond?
Erg jammer dat er niks gebeurt. Met elkaar zoiets organiseren is echt hartstikke leuk!