donderdag 6 april 2023

REGELMATIG PARKEERDRUK BIJ 'T TREFPUNTHet fraaie lenteweer brengt deze dagen weer extra mensen naar multifunctioneel centrum 't Trefpunt aan de Beijumerweg.

Verheugend natuurlijk. Een verjaardagsfeestje, een activiteit van Jeugdwerk Beijum,  Beijum Beweegt, Buitenfitness, een bezoekje aan het Grand Café, een bingo middag of avond. Een activiteitencentrum moet bruisen.

Het Trefpunt, tevens uitvalbasis van de wijkkrant en van Beijum TV. Aanloop te over.

De meeste bezoekers komen met de fiets, maar halen en brengen van kinderen uit de kinderopvang achter in het gebouw doet autoverkeer toenemen.

En daar hebben we het punt. Autoverkeer. Parkeerplaatsen gewenst. Zes stuks heb je daarvan op het terrein van het centrum. Gesitueerd tussen het hek dat genoemde terrein scheidt met de Beijumerweg.

Eergistermiddag ging deze blogger er even kijken en koffie drinken. Parkeerplaats vol, acht auto´s voor zes plekken. Probeer daar maar eens weer uit te komen, zie foto boven. Blogger was niet helemaal fit en wilde ook met de auto er naar toe. Niet handig, dus even nadenken. Tweehonderd meter verderop, een grote parkeerplaats tussen de Wiershoeck en de Dom Helder Camaraschool. Vlakbij!

Foto links, kinderen hadden er hun lol. Jeugdsoos. Dansen.
Rechts, het mooie weer doet het bezoekersaantal stijgen bij de Buitenfitness (en bij de jeu de boules baan).

Het smalle fietspad genaamd Beijumerweg leidt naar 't Trefpunt (en naastgelegen Boerderijum). Beide centra moeten natuurlijk bereikbaar zijn voor hulpverleningsdiensten. Maar voor auto's?  

Geen opmerkingen: