vrijdag 21 april 2023

NOG EVEN OVER DE SNELHEIDSDISPLAYS LANGS DE WIJKRING


 
Afgelopen dinsdag werden ze neergezet.

Zie nog eens dit bericht met de aanleiding er naar toe.
Snelheidsdisplays langs de wijkring.

Foto links, de display langs de Emingaheerd stond in het bericht van dinsdag.
Zie aan, er wordt ook nog gehandhaafd, getuige de politieauto voor een personenauto op de plek waar normaal gesproken de stadsbus stopt. 

Om de plek van de display hier even kritisch te bekijken....is dit nou wel zo'n goede plek om zo'n ding neer te zetten? Kruispunt Beijum Zuid ligt er 150-200 meter vandaan.

Oftewel, alle auto's die de wijk via de Emingaheerd inrijden moeten eerst snelheid maken. In 200 meter van bijna nul tot 60-70 optrekken zou kunnen,...dan doe je wel verrekte 'stoer'.... maar is niet erg waarschijnlijk. De display zal hier praktisch altijd groen kleuren met een duimpje: goed gedaan automobilist, keurig aan de snelheid gehouden.

Deze display had beter midden op de Emingaheerd kunnen staan, ergens in de buurt waar het vreselijke ongeluk op 22 februari heeft plaatsgevonden. Want een lang stuk wijkring waar je gemakkelijk (teveel) snelheid kunt maken.

Foto boven, de andere display staat langs de Amkemaheerd, ter hoogte van de Kremersheerd. Voor niet Beijumers kan het ingewikkeld zijn, maar we hebben een stuk wijkring genaamd Emingaheerd en een stuk dat de Amkemaheerd heet.

Dit is wel weer een gunstige plek, want lang stuk weg. De vraag is wel of in geval van een verkeershufter die over de doorgetrokken streep gaat inhalen ook getraceerd wordt, want andere kant van de weg.

Detail bij de bovenste foto. Waar de display aan de Emingaheerd gevoed wordt door een zonnepaneeltje, zo gebeurt dit bij deze aan de Amkemaheerd niet.

Maar ja, daar gaat het niet om. We willen een veilige wijkring...

Geen opmerkingen: