donderdag 20 april 2023

BOEKHOUDERS-KABINET GUNT GRONINGEN GEEN 30 MILJARD...ERESCHULDZestig jaar gaswinning in Groningen heeft 628 miljard winst opgeleverd

De rest is geschiedenis. We werden een wingewest. Wat een ellende. Tot aardbevingsgebied Groningen is het verworden. 
Schade, onveiligheid, angst, een in de steek gelaten provincie, wantrouwen....

Eergisteren kwam een kabinetsdelegatie van zes personen, onder wie Mark Rutte, naar Groningen om met Groningse bestuurders te praten-onderhandelen over een beter toekomstperspectief van het geteisterde aardbevingsgebied. 

Een Beijumer was erbij en maakte de drie foto's.
Boven zien we de premier met René Paas, commissaris van de Koning in Groningen.

De vraag was en is, kan van die 628 miljard misschien even 30 miljard in Groningen geïnvesteerd worden? Dit voor verbeterde leefbaarheid, sociale samenhang en het aardvrij maken van alle woningen in de provincie. Want het eindrapport dat twee maanden geleden door een enquêtecommissie naar buiten werd gebracht loog en liegt er niet om.

Groningen is jarenlang uitgeperst en benadeeld, Nederland heeft een ereschuld naar ons toe

Het zal ook niet eergisteren, de provincie vraagt, het kniepstuver-kabinet vindt 30 miljard veel te veel om te geven. Zit in het woord ereschuld niet het woord eer?

Manmanman, wees toch eens ruimhartig, stelletje boekhouders! Hoe nou het vertrouwen van Groningers richting de Haagse politiek terugwinnen?
UPDATE 16.30 uur: vers nieuws, kabinet stelt 20 miljard voor

Beijum zit ook in het aardbevingsgebied, maar de bewoners in bijvoorbeeld Loppersum en Garrelsweer helemaal. Deze blogger ging er een aantal jaren geleden na een beving op bezoek

Han Borg schreef erover: klaboem...en ook deze harde Beijumborg

Het oeverloos sollen met Groningers

De dooie mussen van Wiebes en de NAM

Geen opmerkingen: