dinsdag 9 november 2021

HET SOLLEN MET GRONINGERS GAAT DOOR (Toch gaswinning)


Update 15.10 uur, foto boven. Beijumer stuurde bovenstaande zelfgemaakte foto op van de 'formatiekaravaan' die vorige week donderdag in Groningen neerstreek. Hij schreef erbij: "Ze brengen mooie woorden, maar we worden genaaid."

Beloftes in de politiek.....

Het vertrouwen in de politiek is enorm gedaald.

Wat vreemd allemaal. De gaswinning uit de Groningse bodem zou volgend jaar stoppen.

Zie het krantenbericht links.

Maarrrr...en zie rechts. 

Han Borg schreef vorig jaar mei

Er moet verdorie versterkt worden, de gaswinning moet stoppen, en alle scheuren, gaten en breuken moeten ruimhartig en zonder al te veel gesjacher gecompenseerd worden. Geef de Groningers allemaal (dus ook de huurders) een flink bedrag ineens, ter compensatie van de waardedaling van onze woningen of ter compensatie van het afnemende woongenot. Er is miljarden verdiend aan het gas, en nu kijkt Den Haag ongeveer op iedere cent. 

Genoeg is genoeg, mijne hoogmogende heren. 

En via NOS.nl

Dat er nog steeds geen duidelijke einddatum wordt gesteld aan de gaswinning in Groningen is een grote teleurstelling voor de Groninger Bodem Beweging. In 2019 beloofde minister Wiebes, de voorganger van Blok, de Groningers nog dat vanaf 2022 de gaswinning uit Groningen 0 zou zijn bij een normale winter.

Bah. Geld zetten ze weer boven het welzijn van de Groningers. De ellende hier schijnt ze niet te deren in Den Haag.
Zie ook nog eens de video beneden.

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband onderstaand NOS-bericht van vandaag:

https://nos.nl/artikel/2404959-mogelijk-tijdelijk-meer-gaswinning-nodig-in-groningen


In geval van nood is de provincie Groningen een geliefd wingewest voor Nederland. Ondanks protesten van de Groninger Bodembeweging (GBB) en het Gasberaad.

Hoe zit het met de reparatie van de gaspijpleidingen in Noorwegen?

Anoniem zei

Politici naaien alles en iedereen, altijd en overal. Dat is ook logisch want daarvoor worden ze ingehuurd (nee, niet 'gekozen', dat idee is een zoethoudertje voor het plebs). Maar loop gerust de volgende keer weer naar de stembus hoor.

Kees Huizenga zei

Zie verder:

https://www.rtvnoord.nl/nieuws/867878/mogelijk-opschroeven-gaswinning-grote-domper-voor-groningen


Ik wacht af of de Groninger Gedeputeerde, de heer Henk Staghouwer (CU), morgen nog in functie is. Hij heeft zich gedragen als de loopjongen of stroman van minister Stef Blok van Economische Zaken en Klimaat. Minister Stef Blok heeft de Tweede Kamer willens en wetens onjuist voorgelicht. Ook hij kan ter verantwoording worden geroepen. Door de Tweede Kamer.

Zie:

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/04/ministerie-ez-schakelde-gedeputeerde-in-voor-steun-in-kamerdebat-a4064256

Anoniem zei

Thnx Kees, I rest my case.