woensdag 17 november 2021

COLUMN UIT LEWENBORG (224)

 Date jij ook?

Op allerlei manieren kun je in contact komen met een man of vrouw om mee te daten. Liever kom ik een man gewoon tegen in de supermarkt of in de kroeg, het voelt dan niet zo verplicht. Als je met een date afspreekt via een datingsite, creëer je toch enige verwachtingen van beide kanten. Daar zit je dan tegenover misschien wel iemand die op de foto een keileuke gozer leek en in het echt maar een slijmbal van het eerste uur blijkt te zijn, en dan letterlijk en figuurlijk slijm.

 Letterlijk omdat hij je maar complimentjes blijft geven en figuurlijk omdat er wanneer hij aan het woord is, constant een raar witachtig belletje aan zijn mondhoek hangt. Akward. Het eten staat dan al op tafel en je kunt er moeilijk vandoor gaan. Het enige wat je zou kunnen bedenken is dat je een blaasontsteking hebt en dus vaak naar de wc moet. Vervolgens bel je een vriendin die van je date op de hoogte is en zij moet je redden. ‘Verzin iets en help mij hieruit.’ Bijna halverwege het diner en met nog veel meer witte belletjes bij de mondhoeken rinkelt je telefoon. Je zegt sorry noodgeval, en neemt je op. Aan de andere kant hoor je je vriendin klagen over haar vriend die weer eens vreemd is gegaan, met gierende uithalen zodat je date het ook mee krijgen. Je hebt nu een excuus om je date af te breken, met weer een sorry sta je op en zegt: ‘Ik betaal de rekening wel, zie je later, doei doei.’ 

Opgelucht sta je buiten en bel je je vriendin terug waar ze zit. ‘Ah, is het gelukt?’ vraagt ze. ‘Ja, ik ben er van af, bah wat smerig.’ ‘Ik zit vlakbij hier om de hoek en ze hebben live muziek, laten we gaan dansen.’ ‘Ik kom er aan.’ Al dansend loopt de avond over in de nacht en OMG wat is die barkeeper een lekker ding zeg! Daar ga ik werk van maken… 

Het overkwam een vriendin van mij. 

Man, wat hebben we gelachen. Alleen zijn we tot nu toe nog steeds vrijgezel. Het boeit ons niet echt, we hebben het altijd super gezellig. Waar zijn toch die leuke mannen die ons aan kunnen. Zijn wij vrouwen tegenwoordig zoveel sterker dan de mannen, qua verbaal, lef en spontaniteit? We zijn bepaald niet op onze bekkies gevallen, schrikt dat af? 

Zelfs vriendinnen en kennissen kijken weg als we vragen of ze nog een leuke vent voor ons in de aanbieding weten… Raar toch, net of wij té erg zijn. Nou ja, soms een beetje. Wij noemen dat onder mekaar; prettig gestoord. Geen mens die onze humor kan begrijpen en waarderen. Misschien zijn we simpelweg het flirten wel verleerd en moeten we daar eens over gaan brainstormen tijdens een drankje. Zullen er datingscursussen bestaan, denk je? Of een datingscoach? Tegenwoordig groeien de coachen de grond uit met bosjes tegelijk. Voor ieder wissewasje is er wel een coach te vinden. Coaching, het nieuwe woord voor …. Help, ik wil aandacht!

Na ‘datingcoach’ te hebben ingetikt bij Google blijkt het nog te bestaan ook, dus als je nog tips nodig hebt bij het daten, kijk dan even “hier”

Eens op een dag komt er een juiste man op ons pad, die onze sterke kant kan waarderen en zelf niet te softie is. Niet steeds om bevestiging vraagt. Iemand die ons kan waarderen om wie we zijn en naast ons staat, in plaats van boven of onder ons. 

Date jij ook? 

2021©Vlindertje73

Foto gemaakt met Canva

Geen opmerkingen: