zondag 28 november 2021

DAAR GÁÁN WE WEER..1.5 METER..AVONDLOCKDOWN De donkerste dagen van het jaar zijn aanstaande, want het gaat snel.

Maar corona zorgt óók voor donkere dagen.
Want daar gáán we weer.

Maatregelen...

Kappers om 17.00 uur dicht, de Primera, restaurants in Stad, theater, bioscoop.
Wat een gedoe weer.

Foto's, de anderhalve meter-maatregel is terug in onze lokale AH.
Terzijde, afgelopen week liepen op verschillende dagen en tijden mensen zonder mondkapjes voor deze blogger voorbij in Winkelcentrum Beijum.

Uitdagend kijken, triomfantelijk, een paar keer roepend: "Ik doe hier niet aan mee." En ook: "Ik ben er klaar mee." Ook: "Ik zie dit niet zitten."
Het centrale woord: IK
Vrijheidsstrijders. Met allemaal zéér waarachtige lijkende (....) grafiekjes, tabellen en links via Facebook, You-Tube, enz. Bedoeling ervan...het sláát helemáál nergens op wat betreft de corona- en ic-cijfers. Ze hebben zélf onderzoek gedaan....
Zo helpen mondkapjes...maar vast niet besteedt aan Facebook-deskundigen en 'zelf onderzoekers.'

De afgelopen dagen in het nieuws, verschillende coronacomplot-groepen in het land beginnen elkaar naar het leven te staan en beginnen elkaar te bevechten.

Je verwacht het niet (ironie), extreem achterdochtige mensen/groepen, 'vrijheidsstrijders'...overlopend in paranoya, die elkaar niet vertrouwen. Het is bijna wrange humor. Hoe kunnen achterdochtige en paranoïde figuren/groepen überhaupt wél vertrouwen? Zo beschuldigt de ene complotgroep de ander ervan dat die heult met de 'vijand'...met de regering en die verfoeilijke omgekochte MSM. Want de journalistiek is omgekocht...en we leven in een dictatuur...

Mensen, wat een diep tragikomische gedeelte van de samenleving.

De drie supermarkten in Beijum mogen vanaf vandaag en de komende weken tot 20.00 uur open blijven. De rest (ondernemers) gaat vanaf 17.00 uur dicht in de wijk, behalve de bezorgtoko's en de benzinepomp.

Zal de individualisering in dit land (ikke-ikke) zijn doorgeschoten? Heerst het IK?

7 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

De noodzakelijke of essentiële winkels blijven open tot 20:00 uur. De rijksoverheid schrijft over de supermarkten en de drogisterijen.

Zie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/vraag-en-antwoord/persconferentie-26-november-2021-in-eenvoudige-taal


Maar de dierenwinkels, de (zelfstandige) slagers en de (zelfstandige) bakkers kunnen hun winkels volgens mijn inschatting eveneens openhouden tot uiterlijk 20:00 uur. Als ze dit willen. Of mogen. Mede afhankelijk van hun vergunning.

Alcohol is volgens mij geen essentieel product, maar Gall & Gall blijft open tot 20:00 uur.


Albert Heijn Meins zal het aan de balie extra druk krijgen door sigarettenverkoop. Omdat Primera Hopster Beijum gesloten is.

Kees Huizenga zei

Nog een aanvulling en een correctie: Primera Hopster Beijum zal uiteraard overdag open blijven als lokaal postkantoor. Voor het bezorgen en afhalen van pakjes, het kopen van postzegels, aangetekende brieven, etc.

Ik weet niet wanneer het postkantoor binnen Primera Hopster Beijum zal gaan sluiten. Is dit 17:00 uur of 18:00 uur? Een postkantoor is volgens mij een noodzakelijke dienstverlening. Ik verlang terug naar de voormalige publieke postkantoren en postbanken van de PTT en de Post-, Cheque- en Girodienst (PCGD of Postgiro).

Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Postcheque-_en_Girodienst


Bij de vestigingen van Primera kunnen voorlopig na 17:00 uur geen boeken, kantoorartikelen, wenskaarten, kranten en tijdschriften meer worden gekocht. Totdat de avondlockdown verleden tijd is.

Tot 17:00 uur kunnen bij Primera Hopster Beijum rookwaren worden aangeschaft.

Anoniem zei

Als ik de eigenaar van Primera was dan liet ik m'n toko mooi open, ze kunnen m'n rug op. Dus het laatste uurtje wel postpakketten maar geen kaarten? Hoe veel ridiculer moet het nog worden voordat men er klaar mee is? Ik heb geen medelijden meer met winkeliers die zelf hun winkel dichtgooien en dan vingerwijzen naar de onbespoten medemens. Hoe zot.
Zoals Rutte al zei: de maatregelen stoppen als u dat wilt, we zijn tenslotte geen dictatuur.
Maar kennelijk kunnen er nog heel veel meer schepjes bovenop. U vraagt er immers zelf om.

En die enkeling zonder mondkapje loopt echt niet roepend en schreeuwend door het winkelcentrum Johan, dat komt uit je dikke duim.

Johan Fehrmann zei

Nee, ze schreeuwden niet, dat staat ook nergens. Wel over een afstand van ca vijf meter hun dingen roepend.Moet ook wel want gewoon praten in een winkelcentrum op zo'n afstand, dat lukt niet. Mijn dikke duim gebruik ik wel voor andere zaken.

Anoniem zei

Spreek jij ze allemaal aan dan? Anders geloof ik er alsnog niks van.

Johan Fehrmann zei

Einde discussie. Ja iedereen die iets tegen me roept spreek ik aan. Ik zou het niet geloven, fijne dag.

Anoniem zei

Luister nog eens naar 'Over de muur' van Klein Orkest. Treurig he?