zaterdag 6 november 2021

MONDKAPJE WEER OP IN WINKELCENTRUM BEIJUM


Het heeft geen zin, want ik heb zelf onderzoek gedaan op You Tube en op Facebook.

Doe het nou maar wel, het is op advies van het RIVM.

Bovenstaande teksten hoor je als het ware door voor- en tegenstanders van de (hernieuwde) maatregel om vanaf vandaag weer mondkapjes te dragen in o.a. Winkelcentrum Beijum orakelen.
En ja, deze altijd subjectieve Beijumblogger is voorstander van de tweede bovenstaande opmerking. 

Hij laat zijn gebit niet behandelen door een tandarts die geen deskundige is. Mocht hij zich ooit moeten laten opereren, liever nooit maar ja, dan door een gediplomeerde chirurg.

Zijn auto laat hij, mocht het moeten, repareren door een deskundige automonteur. Zijn fiets bij een goede fietsenmaker (Beijum-West).

Hoe zou het toch kunnen dat er tijdens de nog steeds voortdurende corona-pandemie zoveel 'deskundigen'...Facebook....You Tube....zijn die achter beunhaas-'deskundigen' aanlopen?

Als het ware...: 

ik vertrouw die chirurg niet..
die tandarts niet....
die automonteur niet...
die fietsenmaker niet....
het RIVM niet....

Foto links, in het groen van Beijum.
Rechts, ons aller Bep anderhalf jaar geleden

Video nog eens, een jaar geleden, met een vreselijk irritant muziekje erbij...
Foto beneden, zeker tachtig procent van de bezoekers van Winkelcentrum Beijum droeg tegen 13.00 uur vanmiddag (weer) een mondkapje.


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik was inderdaad één van de zeer weinige bezoekers van het WC Beijum vanmiddag met een volledig gezicht, ik kon wel janken, wat een ten hemel schreiend trieste aanblik van volgzame slaafsheid. Zelfs jonge kinderen gezien met geblokkeerde luchttoevoer....wtf???

Aangezien deze gedragsmaatregel al dinsdagavond is aangekondigd is iedereen die zijn mindkapje pas vandaag en niet sinds woensdag draagt een grote hypocriet en lafbek. Dan doe je het uit angst voor de overheid en scheve blikken en niet omdat je bang bent voor een virus. Mag ik dit zeggen? Ja dat mag ik zeggen. Dit volk krijgt wat het verdient.

Positief puntje toch nog: ik ben (nog) nergens aangesproken of geweigerd. Was verheugd te zien dat niet alle winkelmedewerkers er opnieuw ingetrapt zijn.


Anoniem zei

Boeh boeh, ik neem de maatregelen serieus en ben een slaaf. Boeh vanaf zaterdag gedragen...boeh ik ben een lafbek. Boeh ik doe het uit angst en niet vanuit de regering. Flikker toch op, ik doe het voor het welzijn van mezelf en voor anderen (Jan T).

Anoniem zei

Hé brave burger Jan, je boehoet er wel lekker op los maar je blijft een schaap. Nu doe je het ineens weer voor het welzijn van 'de ander' (vanaf zaterdag, niet woensdag al?) maar die spuiten nam je voor je vakantie, geef nou maar toe. Je kunt ook vast niet wachten tot je je boosterspuit mag halen!

Anoniem zei

Dag Johan, zou je wel doorgedraaide wappie-schaap een podium geven? De regels van de overheid volgen is voor deze wappie te lastig. Mijn vaccinatie nam ik na mijn vakantie maar volgens wappie moet ik toegeven dat ik dat ervoor heb gedaan. Wappie hoeft niet naar de ic mocht hij ziek worden maar misschien is het een idee dat je wappie meeneemt naar je werk (Jan T).

Anoniem zei

Hé Jan, sorry man. Hoop dat je een relaxte vakantie hebt gehad.
Overheidsregels volgen vind ik inderdaad erg lastig, ik kleurde altijd al graag buiten de lijntjes. En mijn ic bed mag je hebben hoor, ik ga liever gewoon dood in m'n eigen bedje.