maandag 22 november 2021

EEN LEKKE BAND KAN LANGZAAM OF PLOTSKLAPS

Die was vast ook door een anti lek band gegaan.

Dacht deze blogger toen hij zag waarom hij een lekke achterband had gekregen.

Hij fietst wat af door de wijk, meestal gaat het goed, maar zo heel af en toe...

Soms kun je beter een plotsklapse lekke band hebben, een soort van knal horen, gesis, en binnen twee seconden op plat staan.

Een band die zeer langzaam leeg loopt kan irritanter zijn, fiets je naar de Stad en in de Ebbingestraat merk je pas dat er weinig lucht meer in een band zit. Terug naar Beijum lopen is dan een optie, ergens de band weer oppompen en terug fietsen kan dan ook, en dan hopen dat ie op het Heerdenpad nog enigszins vol blijft.

Zie foto, dit wat een plotsklapse. Zo'n veertje die je in wasknijpers tegen komt was met een scherp pootje de buiten- en binnenband ingedrongen. 

Een lekke voorband lapt deze blogger zelf wel, maar een achterband ligt gecompliceerder, kettingkast, versnellingen, enz.

Wonderlijk hoe snel onze fietsenmaker op West de band eraf haalde, lapte, er weer omlegde en weer oppompte. Binnen drie minuten.

De lekke banden dag bij uitstek is altijd Nieuwjaarsdag. Maar een stukje glas, een spijker of een wasknijper-tussenstukje, het kan elke dag gebeuren. Geen ramp, er zijn ergere dingen.

Geen opmerkingen: