donderdag 18 november 2021

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (240)'Wat is dit voor polarisatie?'

Stond als reactie onder de de vorige aflevering

Tja, lief Hunzenaartje, er vanuit gaande dat uit die wijk de reactie is gepost, alles is tegenwoordig maar polarisatie, ophef, woke of deugen
Er zit nou eenmaal een enorm verschil tussen de wijken Beijum en De Hunze.

Het is zogezegd een polarisatie in zichzelf.

Mannen kunnen beter voetballen dan vrouwen....= polarisatie.
Vrouwen kunnen kinderen baren, mannen niet....= polarisatie.
De Hunze is een witte wijk, Beijum een gemengde wijk....= polarisatie.
In Beijum wonen meer mensen en dientengevolge is er ook meer criminaliteit i.v.g.m. De Hunze....= polarisatie.

Oftewel, zeur niet zo.
En geniet gewoon van je voortvarende witte wijk.

Foto boven is gisteren gemaakt vanuit het vlakbij liggende bedrijvenpark Witte Lam. De Groningerweg en het Boterdiep scheiden genoemde park en wijk. Een regenboog daalde a.h.w. neer op De Hunze. Waar ligt de schat?

Foto links, er zijn al eerder luchtfoto's van boven De Hunze gepubliceerd, nu zien we links de wijk Starkenborgh en rechts De Hunze. Op de voorgrond rechts liggen de tennisbanen.

Tennisbanen, die hebben we in Beijum niet. Jaloersmakend. Wat een polarisatie.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Onze zelfverklaarde Beijum- en Hunzeblogger vult graag voor anderen in, dat wisten we al. Maar de aap komt uit de mouw: de Hunze is kennelijk een "voortvarende witte wijk" en dat zit Johan niet helemaal lekker ofzo? Moet De Hunze gekleurder of Beijum blanker?

Johan Fehrmann zei

Een erg confronterende reactie. Nee, het zit me allemaal niet lekker en ik kan er dlecht van slapen. Wat een lieve betrokken reactie weer van deze intensieve lezer van Beijumnieuws!

Henk Kamminga zei

Zijn de verschillen echt zo groot tussen mijn wijk en Beijum, zoals vaak wordt geschetst? Er zijn beslist veel meer overeenkomsten dan verschillen. Kijken we naar het stemgedrag, dan zien we dat linkse partijen als SP, GL en PvdA in beide wijken even populair zijn. Criminaliteit komt ook hier voor, maar vergeet niet dat Beijum meer inwoners telt, dus je bent daar anoniemer. Dat merk ik tijdens het boodschappen doen bij AH. Als daar de jeugd met vuurwerk gooit, wordt er niks van gezegd, men loopt er liever omheen en kijkt de andere kant op. In De Hunze wordt daar wél iets van gezegd,dus meer sociale controle. Natuurlijk zijn er ook wel verschillen te noemen. Beijum staat bekend als een bijstandswijk. Soms denk ik dat ruim de helft daar van een uitkering leeft. Nee, cijfers heb ik niet. Ik ken in mijn wijk niemand met een bijstandsuitkering.
Ik lees je stukjes over De Hunze graag, Johan. Vooral mee doorgaan.