donderdag 10 december 2020

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (200)

Zo, wat een zonnepanelen hebben de Hunzenaartjes op hun platte daken liggen, die zie je normaal gesproken nooit als je door deze wijk loopt of fietst.

Zie vooral foto boven.

Vorige week donderdag postte deze blogger de eerste twee lucht-dronefoto's. De bovenste foto in dat bericht laat de grote centrale speeltuin zien die midden in De Hunze is aangelegd. 

De luchtfotograaf zwenkt in deze aflevering a.h.w. de oostelijke kant op. Op beide hier geplaatste foto's zien we rechts op de achtergrond de groene wijk Beijum liggen. Op de onderste foto zien in het midden achter het Heerdenpadviaduct over de oostelijke ringweg liggen. Rechtsonder in de hoek zien we een stukje Berlageweg. Wat eigenaardig, we zien half schuine daken. Maar van een kant, zie bijvoorbeeld links op nog steeds de onderste afbeelding. Aan de linkerkant lijken een soort van balkons te liggen, wat doen anders die tussenschotten achterin?

Genoemde straat, de Berlageweg,  zien we op de bovenste afbeelding pontificaal op de voorgrond liggen. De oostelijke ringweg zien we duidelijk rechts. Het groen daar weer rechts van behoort tot Beijum.

Mooie foto's, gemaakt tijdens heldere weersomstandigheden. Helemaal boven op de bovenste afbeelding zien we de rode daken van de jongste straat in De Hunze. De van Eickstraat.

(Ook deze foto's zijn van Jort Kruims)

Geen opmerkingen: