donderdag 3 december 2020

BEPERKENDE MAATREGELEN HUURSCOOTERS GRONINGEN



Welke zullen we nemen? De linker of de rechter. Zie foto boven.

We zien de ingang naar de Froukemaheerd en naar het iets verderop liggende Recreatiepark Kardinge.
Waarom de deel-scooters daar na gebruik droppen?

Nee, deze blogger gaat zich niet als verzuurde burgerman opstellen. Best wel gezellig en levendig die huurscooters in Groningen-Beijum. Handig ook, gemakkelijk. Nait soezen.

 Gezellig met z'n allen op de scooter (+ 20) naar Sportcentrum Kardinge Maar het lukraak stallen van de groene geluidloze vervoermiddelen is veel mensen een doorn in het oog. 
Beijumer Han Borg kon een keer zijn auto niet van de afrit wegrijden omdat een groene indringer stond geparkeerd.
Zie nog eens dit bericht met video. (video is soms moelijk te activeren). Met openingsquote van Borg.

Afbeelding rechtsboven, het gemak maar vooral ook het ongemak rond de groene scooters in Groningen was gisteravond een item in het acht uur-journaal.

Foto rechtsbeneden, een foto uit dit bericht

Foto links, hmmm, de plek van fietsen innemen?

Sinds dit voorjaar kan in Groningen gebruik worden gemaakt van de dienst. Inmiddels rijden er bijna 500 scooters rond en dat leidt tot overlast, zegt de gemeente. Zie NOS.nl
Dat lukraak parkeren gaat binnenkort tot het verleden behoren. Per 1 januari om precies te zijn, zie nog eens de informatie in dit bericht
Drie keer verkeerd parkeren? Helaas pindakaas, geen deelscooter meer voor jou.

Gedacht wordt aan vergunningen voor maximaal twee aanbieders en hoogstens 200 scooters per aanbieder. Ook een minimumleeftijd van 18 jaar – die wettelijk 16 jaar is – en een verbod op het 's nachts rijden op deelscooters (01:00-06:00 uur). Verder mag de binnenstad geen ophaal- en wegbrengplek meer voor deelscooters zijn en komen er aparte parkeerplekken voor deelscooters. Je kunt je scooter dus niet zo maar meer overal neerzetten, zoals nu.

Gisteravond bekend gemaakt: de gemeenteraad gaat in grote lijnen akkoord met de beperkende regels. Samen, GO en Felyx, maximaal 400 scooters, niet in het centrum parkeren, er komen vaste parkeerplekken en geen nachtelijk gebruik.

Drie politieke partijen maken zich zorgen om de kosten van een scooterritje, de SP, GroenLinks en de ChristenUnie.

Geen opmerkingen: