maandag 28 december 2020

SAMEN TERUG NAAR NORMAAL? (na corona)


'
Samen terug naar normaal? Ja, dat kan.'

Vier pagina's flyer in de bus. Waarschijnlijk in heel Beijum...Groningen.Op de achterpagina worden 'experts' genoemd. Waaronder, en u leest het echt: nationale ophitser, splijtzwam en gevaar voor de nationale gezondheid...Willem Engel.

Samen terug naar normaal. Met Willem Engel en consorten.

Vooropgesteld, deze Beijumblogger houdt van kritische geesten. Neem zoveel mogelijk informatie over wat dan ook. ook over corona, goed onder de loep.

Maar dat je een rat als Engel opvoert en het over 'samen' gaat hebben, dat maakt een dergelijke bij mij en wijkgenoten in de bus gegooid pamflet direct tot toiletpapier.

"Lees het nou eerst." Hoort ondergetekende a.h.w. oreren. 
Zit iets in. Maar mensen, iemand die oproept om naar ziekenhuizen en verzoringstehuizen te bellen en bezwaar aan te tekenen tegen....Tegen zorgpersoneel dat zucht en kreunt onder de corona-druk...

Zullen nu echt de experts van het RIVM. het OMT, van het UMCG, de Universiteiten, de virologen....etc....ongeloofwaardiger zijn i.v. g. m. de 'experts' die in dit pamflet worden opgevoerd?
Op de voorpagina van het pamflet, typerend met een duister hartje omlijnd, zie boven en beneden, staat: 10 essentiele feiten en inzichten...wetenschappelijke onderbouwing...vooraanstaande experts...en daar staat opruier Willem Engel bij.

Koekoek. Trap niet in deze ranzigheid, Beijumers. Samen Terug? Nee, laten we samen vooruit gaan.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Is er geen mogelijkheid om dit soort mensen als staatsgevaarlijk achter de tralies te zetten. Wat ze nastreven heeft niks te maken met vrije meningsuiting.

Henk Kamminga zei

Nee, dat kan niet. We leven in een democratie, dus vrijheid van meningsuiting. Tja, dat is de keerzijde van een rechtstaat. Die Q-beweging van o.a. Engel is een griezelige ontwikkeling. Wat ook heel verontrustend is, dat zo'n 15 % van de bevolking aanhanger is van deze complottheorieƫn. En ik vrees dat de aanhang in een wijk als Beijum vele malen hoger ligt.

Joost zei

Deze mensen leven in een andere zelf gecreƫerde wereld.
Als je een goed antwoord weet op een vraag van hun dan word dat direct weerlegd met een andere vraag en zijn wij ineens weer schapen.
Ik denk maar zo wat moeten deze mensen een kloten leven hebben als je dagelijks hiermee bezig bent.

Anoniem zei

Ik vindt wel dat iedereen zijn mening en kritiek mag uiten maar ik krijg steeds meer de indruk dat die Engel en lange Frans enz. een soort gecontroleerde oppositie zijn, waarom krijgen ze zoveel media aandacht? en hoeveel budget hebben ze wel niet? Zo voer je iedereen met (terechte) kritiek af als wappie en complotgekkie, best slim eigenlijk als je het zo bekijkt

Anoniem zei

Misschien kun je even uitleggen wie met terechte kritiek wordt afgevoerd?