zondag 13 december 2020

FACEBOOK DRAAIT DOOR'U hebt eerder iets geplaatst dat in strijd was met onze richtlijnen voor de community.'

Het is wat dames en heren, deze blogger postte afgelopen dinsdag een bericht in de Oude Doos over een sinterklaasviering met Zwarte Pieten. Met foto's van ca 35 jaar geleden. By the way, dat deed hij bewust na Sinterklaas, om discussies en gezeur te vermijden. Gewoon daarna, 8 december.

Deze blogger moet niks van discriminatie en racisme hebben, hij woont zeer prettig in veelkleurig en multicultureel Beijum. Overbodig om te zeggen, maar toch even.
De rechercherende zoekmachines van Facebook, op zoek naar Zwarte Piet-afbeeldingen, weten natuurlijk niet dat de betreffende afbeeldingen uit het bericht uit de jaren tachtig van de vorige eeuw stammen. Zie afbeelding boven. En links.
 
Maar dit slaat natuurlijk heel erg door. Zo kun je ook geen afbeelding van Hitler met een hakenkruis-afbeelding op zijn arm publiceren om iets uit de Tweede Wereldoorlog in een bericht te duiden. Of een afbeelding van de zwarte Sjimmie uit een Sjors en Sjimmie-stripboek om een historisch stripboek te bespreken.

Het is wat, deze blogger kan er wel om lachen, want niet afhankelijk van Facebook, maar even niet wat betreft datzelfde Facebook.

Geen opmerkingen: