vrijdag 11 december 2020

WREVEL OVER KRAPPE LAADSTATION WIBENAHEERD


"Echt, het begint me steeds meer te ergeren, verkeer kan niet of moeilijk doorrijden en het is soms erg gevaarlijk in verband met overstekende kinderen dievlak voor een bus gaan lopen."

Het kwam al afgelopen maart achter een bericht over het laadstation vandaan. Onvrede over op de wijkring wachtende stadsbussen.

Bijna precies een jaar geleden begonnen de bussen zich in Beijum op te laden.

Bovenstaande openingsquote komt van een Beijumse die uitzicht heeft op het laadstion.

Foto boven, deze bus stond donderdagmiddag zeker tien minuten stil op de Emingaheerd. Ongelukkig, want vlak voor een bocht. En ja, ook vlak voor een oversteekplaats.

Op de linker foto zien we de bus vanuit een ander perspectief, achtergrond rechts op genoemde wijkring. De bus wachtte zo lang omdat het afhankelijk was van bussen die aan het laad-infuus hingen (rechts).

Het is de vraag of het op de duur verstandig en veilig is om een stadsbus tien minuten of langer bij een bocht op de wijkring stil te laten staan.
 

1 opmerking:

Anoniem zei

Er ontbreekt een vrijliggend fietspad aan dit stuk wijkring. Supergevaarlijk met voortdurend geparkeerde bussen op de rijbaan, blind inhalende auto's, overstekende voetgangers en fietsers. Met meerdere kinderopvangbedrijven, sporthal, supermarkt, bibliotheek, buurthuis en heel veel Beijumers in deze schrale buurt verdient de verkeeerssituatie wat meer aandacht van wethouder Broeksma van Verkeer (ja, die van 10 meter hoge Korrewegbrug). Er is vaker gevraagd om hier ook een fietspad langs de wijkring te realiseren achter winkelcentrum Oost. Gemeente vond dat lang geleden niet nodig aan het eind van de stad (alsof we daar van de platte pannenkoek af zouden vallen). En nu?