dinsdag 22 december 2020

MONDKAPJES OP STRAAT IN BEIJUM (Video, neem voorbeeld aan Kees!)


 Als zelfs Kees een mondkapje voor gaat doen, dan moet het toch wel ergens goed voor zijn, zou je zo zeggen. Kees is de afgelopen tijd een volwassen en fatsoenlijke Beijumer geworden.

Hij staat al jaren trouw half over de Zuidwending uit te kijken.  Net als Auke en Truus.


Een paar weken nadat hij in Beijum is komen wonen werd hij neergezet als zijnde seksueel ontremd, kijk maar even niet naar  dit bericht En waarom moest de goedzak zo gepset worden, Beijumers?

Maar goed, de mondkapjes. 
Of ze helpen of niet, doet dat er momenteel toe? Een normaal mens grijpt toch alles aan om het coronavirus in te dammen? 
Er zijn volksstammen die een mondkapje als iets vijandigs zien, ze noemen het stoer een muilkorf.

De 'vrijheidsstrijders' voelen zich op de een of andere manier niet vrij met een exemplaar op (je kunt je afvragen hoe het met de innerlijke vrijheid van deze mensen gesteld is...).

Deze blogger had aanvankelijk voornemens niks te doen met de tientallen mondkapjes die in Beijum op straat werden en worden gegooid.
Bah, vies.

Maar het werden er op een gegeven moment zoveel dat hij er toch een foto-video van gemaakt heeft.

Zie beneden, met parodie-muziek van Kermit, Djingle Bells.6 opmerkingen:

Anoniem zei

"Of ze helpen of niet, doet dat er momenteel toe? Een normaal mens grijpt toch alles aan om het coronavirus in te dammen?"

Als de Beijumblogger nog enigszins serieus genomen wil worden kan hij beter eens een cursus kritisch nadenken volgen, dit slaat werkelijk alles. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hij een masochistische inslag heeft en dat ook wil opleggen aan zijn medemens.

Btw, is er ook een denigrerend woord voor volksstammen die hun zwaar vervuilende (o.a. PFAS) muilluier op de grond/in de natuur achterlaten? Wappie is al gereserveerd zag ik.

Ik zet mijn aluhoedje wel op, staat toch beter. En stoerder.

Johan Fehrmann zei

Heerlijk, op het moment dat ik het blogbericht schreef wist ik dat een van de intensiefste lezers, eigenlijk een fan, weer zou reagern. Anoniem neemt deze blogger dusqanig serieusdat hij keer op keer blijft reageren. Dat mag wel ietsjes minder, zo serieus hoeft deze blogger nou ook weer niet genomen worden. Het woord muiluier is wel weer mooi gevonden, het kan zijn dat Anoniem poep praaqt, dan is dat wel een handig voorwerp.
Het zou mooi zijn als mijnheer nog een paar grappige reacties zou willen plaatsen. Dat mag ook zonder een cursus lollig nadenkenm.

Anoniem zei

De Beijumblogger doet weer eens een volslagen ongefundeerde aanname.
Ik heb kennelijk meer kloten dan de gemiddelde Nederlandse man maar ik ben toch echt van het andere geslacht (meer smaken zijn er m.i. ook niet maar dat terzijde).
Zo zie je maar weer dat je helemaal overtuigd kunt zijn van je eigen gelijk maar er toch volledig naast kunt zitten.

Tevens ach en wee, ik had mij zo verheugd op de Eindejaarspuzzel van de Beijumkrant maar helaas aDeMt DEzE de OmISkenBaRE stOkPAArdJeS vAn dE BeiJumbLoGGeR dus ik sla even over. Wellicht en waarschijnlijk zijn er nog genoeg Beijumers die wel plezier beleven aan deze opiniepuzzel
(zijn mensen die hoesten: ENG) echt hoor, ik heb me bescheurd.

Laat ik afsluiten met een Kerstwens voor alle Beijumers:

Zoek elkaar op, knuffel elkaar vaak en veel, laat je schaterlach zien en stap uit de steriele Corona doodscultus, 2020 was nog maar een opwarmertje voor 2021. Laat iedereen die bang (gemaakt) is om te leven zijn angst niet opdringen aan een ander. Denk aan wat je je kinderen en kleinkinderen meegeeft, dat maak je NOOIT meer ongedaan.

En sneeuw natuurlijk.

Johan Fehrmann zei

Manmanman wat leuk, Anoniem is los en blijft het de moeite waard vinden om deze kennelijk interessante blogger te stalken. Ja, ieder mens heeft mannelijke en vrouwelijke energie. Leuk om te blijven reageren Anoniem, je komt over als een eenzame roepende in de Beijum-woestein, Beijumnieuws verschaft je deze dagen een mooi podium. Een ingezonden column mag ook.
En tja die aannames, de kerstpuzzel is in de Randstad gefabriceerd, de Beijumkrant bestaat al zes jaar niet meer...maar go on.
Zo, wat een trauma in de laatste zin, jawel hoor lieve Anoniem, je kunt op latere leeftijd best met je volwassen geworden kinderen praten over miskleunen die in hun jeugd zijn gemaakt, er kan vergeven en vergeten worden. Nee, deze blogger laat zich niet beinvloeden door de angsten en verdere geestelijke tekortkoming van....
Sterkte de komende dagen met alle verwarring....toe, schrijf nog eens zo'n grappige reactie.

Anoniem zei

"Het is een uitstekende manier om informatie op een leuke manier over te brengen. Uiteraard kan dat qua boodschap, toon of invalshoek in lijn met dat wat het bedrijf wil communiceren".
Ik kan me dan ook niet aan de indruk onttrekken dat een zeker iemand een bepaalde input heeft geleverd aan de puzzelmaker in Utrecht. Maar ik kan me deerlijk vergissen natuurlijk, in dat geval mijn welgemeende excuses, toeval bestaat immers.

Ik vind het fijn dat de Beijumblogger mijn commentaar zo intens kan waarderen maar helaas laat ik het hierbij, ik heb gemerkt dat de meeste mensen zich uiterst comfortabel bewegen in hun covidbubbel, wie ben ik om hun sprookje te verstoren.

Beijum staat binnenkort in de rij voor een spuitje verwachtend dat daarna alles weer 'normaal' wordt. Ik wens iedereen alvast veel sterkte met het verwerken van de desillusie.

Johan Fehrmann zei

Dat is nou weer jammer van Anoniem, maar ik snap dat er niet te dichtbij gekomen mag worden. Nee lieve Anoniem, toeval bestaat niet. En nee, Beijum staat komend jaa niet in de rij voor een spuitje, een groot gedeelte gaat weigeren.
Het groot geschreven woord in een eerdere reactie spreekt boekdelen: NOOIT.
Wat een angst om open en eerlijk te communiceren, wat een pessimisme en wat een zuur beeld der mensheid. Het weerspiegelt helaas de persoon Anoniem, die vanuit kwetsbaarheid zich als een soort van cynische gepantserde ziener opstelt. Fijne kerstdagen, en dat de kou rond je hart zich een beetje mag verwarmen.