woensdag 16 december 2020

"IK LAAT OUDEREN NIET IN DE KOU STAAN" (Lockdown-verwarring)"Er waren hier vandaag een paar oudere mensen, die heb ik gewoon geholpen. Dat je een deelneming-kaart wil kopen omdat iemand is overleden en dat niet mag, daar doe ik niet aan mee. En zie je die mondkapjes daar? Die mag ik ook niet verkopen want die zijn niet essentieel."

Ergernis en ongeloof straalden vanmiddag uit de ogen van de uitbaatster van de lokale Primera in Winkelcentrum Beijum.
"Ja, maak me niet uit, zet me maar op de foto." 

Vooral voor deze gewaardeerde en veel gebruikte gemakswinkel zijn het verwarrende dagen in lockdown-tijden.

Altijd stonden er rekken metboeken en wenskaarten bij de ingang. Ook een rek met dagbladen als NRC, Dagblad, Volkskrant en de Telegraaf. Rekken zijn verdwenen. Niet essentieel.

Deze blogger, voorstander van de maatregelen om het aantal besmettingen terug te dringen, snapt het ook niet helemaal meer. Rookwaren verkopen mag wel maar mondkapjes die worden ingezet in de strijd tegen corona mogen niet? Zie afbeelding rechts.

En de ouderen onder ons, degenen die niet dagelijks op internet zitten of het nieuws niet of amper volgen, moet je die een nee verkopen als wordt gevraagd of ze een boek, tijdschrift of kalender mogen kopen?

Stel een geliefde is overleden, je mag niet naar de uitvaart i.v.m. corona, je wil een mooie kaart kopen om je deelneming te betuigen....mag niet. 

Mensen toch, vijf meter van de Primera vandaan kun je bier wijn en whiskey kopen, zijn wenskaarten en mondkapjes minder essentieel dan alcohol?
Nogmaals de mevrouw op bovenstaande foto: "Ik doe het wel, vooral bij ouderen, die wens ik niet in de steek te laten."

Handhaving moet er zijn in overwegend gedoogland Nederland. Maar het is ook heel essentieel hoe je met ouderen in het land omgaat.

3 opmerkingen:

moon zei

Ze heeft gelijk het gaat nergens meer over !!

Henk Kamminga zei

Toch eigenlijk vreemd dat een winkel als Primera geen tijdschriften en kranten mag verkopen, en Albert Heyn wél. Geen mens die het snapt.

Anoniem zei

Ja, zo kun je overal wel weer op gaan uitzonderen. Hoe meer je dat doet hoe langer het duurt voordat de besmettingen weer omlaag gaan. Verstandig.