maandag 14 december 2020

"DE GEMEENTE KOMT ONS VANMIDDAG MEER VERTELLEN""Ik weet nog niet of we open mogen blijven, we krijgen vanmiddag iemand van de gemeente Groningen op bezoek die komt ons meer komt vertellen."

Direct na het uitlekken van de nieuwe lockdown-maatregelen die vannacht om twaalfruur van kracht zullen gaan reed deze blogger even naar Winkelcentrum Beijum en naar de Hornbach om sfeer te proeven.

Het was druk bij de parkeerplaats voor het winkelcentrum, het was even zoeken naar een parkeerplaats. Gelukkig, deze blogger ontwaarde nog geen winkelwagens vol met toiletpapier. Zal de hamsterwoede dit keer mee gaan vallen?

Mag de slagerij morgen nog open blijven? Dat is de vraag, hoe essentieel is vlees? "We krijgen vanmiddag bezoek van de gemeente Groningen."

En dat krijgen alle winkels in Beijum. De speelgoedzaak is geen essentiele winkel. 

Een rij wachtenden voor de Zeeman, ook geen belangrijke winkel. Net als de Primera. Pardon middenstanders, de term ' niet belangrijk' bezigt deze blogger niet graag, maar dit allemaal even in het licht van de komende lockdown. Elke middenstander in de wijk is verder belangrijk.

Foto links en rechts, de rij voor genoemde winkels.
Links beneden, als dit de angst en hamsterwoede maar niet extra aan gaat wakkeren.

Afgelopen zaterdag viel het nog mee, toen nog geen lege schappen ivm boerenprotesten Maar op deze maandag wel. We zien lege schappen.

De blogger verliet het winkelcentrum met het nieuws dat dierenspeciaalzaak Hoogenberg wel open mag blijven. Is toch een pluspunt.

Nog even naar de Hornbach rijden. Daar lukt het momenteel niet om binnen tien minuten een parkeerplaats te vinden. Een lange rij voor de ingangm, zie afbeelding beneden.

Het is 14 december 2020, Beijum en omstreken gaat net als de rest van het land een harde lockdown in. 
Misschien kunnen de viruswappies, de complotdenkers, de Willem Engel en Lange Frans-fans zich de komende tijd even goed stil houden. En was Black Friday achteraf gezien met recht een zwarte vrijdag.

Kop op Beijumers, we moeten hier even doorheen.


 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"Misschien kunnen d3e viruswappies, de complotdenkers, de Willem Engel en Lange Frans-fans zich de komende tijd even goed stil houden."

Waarom? Iets met onwelgevallige meningen? Demense moeten vooral niet zelf gaan nadenken natuurlijk, dat geeft maar gedoe en onrust.

Johan Fehrmann zei

Bovenstaande reactie is gepubliceerd omdat het mooi tragi-komisch aangeeft hoe het in het 'wappie-wereldje' werkt. Degenen die corona serieus nemen en de maatregelen strikt opvolgen denken zelf niet na. Dat doen de wappies, de complotdenkers, de Engel en Frans-volgers wel, die denken wel heel goed zelf na. De potten en pannen-demonstranten bij het Torentje eergisteravond dachten ook heel goed na voordat ze zich er voor paal gingen zetten. Gelukkig zijn die wel wakker....De rest, die domme volgzame schapen ook...