maandag 14 december 2020

MAANDAGOCHTEND (512)


De karakteristieke flats aan de Grevingaheerd waar tot maart vorig jaar bewoners van Stichting de Zijlen in waren gehuisvest staan al ruim anderhalf jaar praktisch leeg.

Zie de onderste foto in dit bericht, de woningen staan op de hoek met wijkring Emingaheerd.

Hoe staat het ermee? Wel, zie foto boven, de woonruimtes, waar ook kantoorruimte van genoemde stichting in zat worden sinds enige tijd bewaakt door een of andere beveiligingsbedrijf, zie rechts naast de flat. Links hangt een groen doek met een feest-dagen groet.

Zal het met de komende jaarwisseling te maken hebben? Negen jaar geleden werd het oude Innersdijk tegen de jaarwisseling ook bewaakt En vijf jaar geleden de oude Doefmat ook

Deze blogger heeft zo geen foto paraat, maar hij zag een paar avonden geleden dat het nieuwe Knikdak-gebouw aan de Onnemaheerd ook bewaakt wordt, daar brand 's avonds groen licht.

Even kort met boerenverstand doordenken, er staat in de Grevingaheerd al ruim anderhalf jaar een begeleid wonen-complex leeg, in de Onnemaheerd wordt een splinternieuwe begeleid wonen-project gebouwd....
Maar even over die beveiliging, wordt de komende jaarwisseling niet helemaal vertrouwd in Beijum. Eind gistermiddag was er een dusdanige harde knal in Beijum Oost te horen dat de blogger zich even afvroeg of er een aanslag was gepleegd. Oorverdovend.

Anderzijds, bewaakt eenieder zijn woning niet? Nachtslot voordeur, knip erop, etc.
Foto links, inbrekers niet welkom, mijn eigen kat wel. Godekenheerd.

Foto rechts, helemaal niet welkom. Familie en vrienden vast daargelaten. Een waakhond past altijd op het huis waar die woont, zeg maar dat ie die beveiligd. Mensen met snode plannen moeten hier van de weersomstuit ook weer oppassen.

Over welkom gesproken, dat zijn we allemaal in Winkelcentrum Beijum. Zie afbeelding beneden. Kerstsfeer. Deze blogger is geen taalpurist, maar hij denkt in deze, moet er geen komma na het woord bezoek? En moet het woord terug aan het einde niet toegevoegd worden?

De laatste 'gewone' school- en werkweek van 2020 is begonnen. Horen we vanavond of er een strengere lockdown komt? Blijf in elk geval voor zover mogelijk gezond. En weest van harte welkom op Beijumnieuws.

Geen opmerkingen: