dinsdag 29 december 2020

DE BESTE WENSENS NAMENS DE KRANTENBEZORGER


 
"De beste wensen voor het nieuwe jaar van uw bezorger mijnheer."

Twee verwachtingsvolle ogen keken de blogger vanavond tegen half acht aan toen hij na aanbellen de voordeur opende. 

Jongeman met muts op de fiets, fiets met bezorgtassen van Dagblad van het Noorden.

Het is weer zover, de bezorgers van het landelijke dagblad, van de Gezinsbode en van Dagblad van het Noorden die op de valreep van een aflopend jaar hun fooi komen ophalen.

Gelijk hebben ze, vooral de Volkskrant en Dagbladbezorgers gaan 's ochtend vroeg langs de huizen om te bezorgen. Door weer en wind, behalve op de zondagen dag in dag uit.

De blogger heeft nooit veel cash in huis maar hij wist in allerhande laden en potjes nog een paar euro bij elkaar te schrapen. Ondertussen denkend "Zal ik ook met een Beijumnieuws-nieuwjaarskaartje door de wijk gaan trekken om centen voor het brengen van gratis wijknieuws te vragen? Hoeveel zal dat schuiven bij 6500 voordeuren die Beijum rijk is?"
Nee, toch maar niet, al voelt deze blogger zich ook een bezorger van nieuws. Maar, i.t,t. de noeste bezorgers kan hij zijn 'kranten' vanaf de bank, vanuit bed of desnoods vanuit een warm bad digitaal bij de lezers bezorgen.

Geen geklaag, af en toe doneert een blije lezer een bedragje, zie IBAN nummer boven op Beijumnieuws.

Foto's mochten van de local hero. Zie boven en links, de duisternis maakt e.e.a. een beetje discreet.

Wel handig die fietstassen als bewijs, ondergetekende herinnert zich dat in een der vorgaande jaren er een keer zes 'nieuwjaarswensers' voor drie kranten langs kwamen.

Maar ach, een aflopende oude jaar stemt altijd mild.

Geen opmerkingen: