dinsdag 29 december 2020

WAT DEED MARJOLEIN ROVER IN BEIJUM?


Marjolein: "Ik vond het een beetje spannend om al te persoonlijk te worden, bang voor de confronterende inzichten van Saskia. Maar ze legde de vibratie-stemvork op mijn knie en..., nou ja, wat er toen gebeurde, ik voel het nog. Saskia won mijn vertrouwen met deze tril-therapie, alles in mijn lichaam stroomt nou weer, ik laat me heerlijk en vol vertrouwen meevoeren naar het jaar 2021, dat wordt een mooi avontuur, ik ben benieuwd wat het nieuwe jaar me gaat brengen."

Er gebeurde gistermiddag iets opmerkelijks in Beijum. Onze paranormale Saskia Smid kreeg hoog bezoek van televisiedier Marjolein Rover. Dier vanzelfsprekend liefdevol bedoeld. Wat een innemende vrouw...Marjolein.

De lezer vraagt zich wellicht af waar dit in vredesnaam over gaat.

Wie is Marjolein Rover? Wel, bekijk haar indrukwekkende video via VPRO-Dorst Deze televisie-grootheid was een paar jaar geleden niet te beroerd om mee te werken aan de lokale Stand van Stad-talkshow, zie haar via de link op de benedenste tweet staan.

Saskia is de heks van Beijum. Klinkt dat lelijk? Niet voor Marjolein: "Ik word ook wel eens voor heks uitgemaakt, maar Saskia en ik omarmen deze eretitel." Saskia organiseerde wel eens een heksenavond via de Lotusheerd

Saskia kreeg bijna vier jaar geleden een RTL-4 cameraploeg over de vloer. In de zomer van 2014 was haar huiskamer een station tijdens de Noorderzon-excursies naar Beijum (zie benedenste foto via de link). En ruim twee jaar geleden speelde ze mee in de film Droomgasten Vanaf begin september verzorgt ze de maandagavond-column Sassefras op Beijumnieuws.

Nou, dat was wat gistermiddag aan de Holsterheerd, twee power-vrouwen die elkaar ontmoetten.

Marjolein kwam om Saskia te interviewen. Daar wordt nog een filmpje uit gebrouwen, dus nog niet teveel verklappen. Tipje van de sluier, hoe denkt onze begaafde Saskia dat het jaar 2021 eruit zal komen te zien?

Alvast een persbericht via haar manager Wabbesch Wabbesch.

Wabbesch Wabbesch doet deze week tot en met 3 januari een 'instagram takeover' op het account van VPRO DORST. Alle talenten uit zijn stal worden daar in het zonnetje gezet waaronder televisievedette Marjolein Rover. Deze gaat speciaal voor de 15 duizend Vpro Dorst-volgers langs bij Saskia Smid om haar te vragen hoe komend jaar eruit gaat zien. Wat doet het vaccin? Wordt alles weer normaal? En (ze kon het niet laten) betekent 2021 Marjolein's grote comeback bij de landelijke televisie? Volg vpro Dorst op instagram en u krijgt de antwoorden. @wabbeschwabbesch en @marjoleinrover volgen mag natuurlijk ook..

12 opmerkingen:

Ben Lankamp zei

Opvallend dat er weer zo veel aandacht uitgaat naar dit soort ‘orakels’, met overbekende werktuigen uit de kwakzalverij, uiteraard herhaaldelijk -tot in den treure- ontkracht. Als daar mensen evenwel geluk of wijsheid in zoeken, misgun ik hen dat niet (ieder staat daarin vrij). Maar dat is niet wat mij zo verbijsterde.

Dat is namelijk het enorme contrast met een ander bericht op dit blog deze week (“SAMEN TERUG NAAR NORMAAL? (na corona)”). De kritische blik is blijkbaar wel heel selectief als folders van aanhangers van Willem Engel (terecht!) als ranzig worden afgeserveerd, maar dit soort luchtfietserij op een podium wordt gehezen.

Teleurstellend, want het doet ook twijfelen aan de geloofwaardigheid van andere berichten. Wees consequent en volg de natuurlijke wantrouwende journalistieke benadering ongeacht de bron of persoon, ofwel behandel elke alternatieve theorie met dezelfde ‘open blik’, zoals vaak wordt verweerd als er wat kritischer wordt gekeken.

Johan Fehrmann zei

De volop aanwezige satire schijnt niet iedereen duidelijk te zijn.
Tipje van de sluier, op de foto's staan geen twee dames....
Kopieer en plak deze link even....https://www.youtube.com/watch?v=fti9xpcUY94

Anoniem zei

Wat een geweldige opsteker voor de wijk Beijum en haar bewoners!

Anoniem zei

Zwarte Magica en een mislukte travestiet dus. Maar gelukkig was het satire

Klaas-Jan zei

Wat een kleinzieligheid, Marjolein is van harte welkom om met mij te praten over astrologie en reincarnatie.

Anoniem zei

Satire of niet, deze onzin hoort hier gewoon niet thuis, net als die achterlijke columns over horoscopen en andere zwakzinnigheid.

Johan Fehrmann zei

Leuke gezellige reacties, altijd leuk om te lezen hoe het hier heurt en hoe het moet. Kan alvast mijn functie-omschrijving voor 2021 opgestuurd worden. Leuk... een Lezersraad op Beijumnieuws....

Ben Lankamp zei

Satire... dat was in dit geval dan op het eerste gezicht wel erg ondoorzichtig. Maar dat komt misschien omdat ik geen waarde hecht aan hoe iemand zich persoonlijk profileert (bijv. middels travestie). Naderhand gezocht en de filmpjes gevonden van de VPRO. Laten we het erop houden dat het niet mijn ‘cup of tea’ is, als genderidentiteit- en expressie zo wordt gebruikt voor satire.

Johan Fehrmann zei

Ik ga me normaal gesproken niet in 'discussies' mengen onder berichten. Maar toch even. Ben reageert als hij dat doet altijd waardig, waarvoor hulde. Maar ik lees dat er 'weer zoveel aandacht uitgaat naar dit soort orakels.'
Dat verbaast me, alsof het hier schering en inslag is aangaande occulte berichtgeving. Aankondiging over activiteiten in kerkelijk centrum De Bron worden hier gepubliceerd, voor redelijk wat mensen is het geloof apekool en luchtfietserij. Een week geleden een bericht over het christelijke Bij Hem, voor redelijk wat mensen is dit ook je reinste flauwekul, ik plaats wel eens een bericht over Jehova Getuigen aan de deur, volgens redelijk wat mensen oplichterij en even zoveel flauwekul. Berichten over yoga- en meditatiecursussen? Wat een zweverigheid...en zo kan ik wel even door gaan.

Ik hoef me verder niet te verantwoorden maar ik zie niet in waarom allerhande onderwerpen hier geen aandacht zouden mogen hebben. En inderdaad, ik ben scherp op corona-wappies, ze lijken me een gevaar voor de volsgezondheid, iets wat je van wichelroederij, kerkdiensten, meditatiecursussen of wat voor sinterklazigheid dan ook toch niet kunt stellen. Op jaarbasis publiceer ik ca 1200 berichten, laat het nu voor ongeveer 0.3 procent over dit soort zaken gaan op Beijumnieuws, van kerkdiensten tot helderziendheid en haleluja-bijeenkomsten in de wijk.
Die 'journalistieke wantrouwigheid' zit wel goed, maar waarom die inzetten bij een ingezonden kerkbericht, een Jezus-bijeenkomst of tarot-bericht? De lezer is mans genoeg om een eigen oordeel te vellen.
Het zou toch wat zijn als pakweg tien berichten op jaarbasis de hele berichtgeving op Beijumnieuws ongeloofwaardig zou maken. En tja, smaken verschillen, wat de een gelooft kan voor de ander weer apekool zijn. Het is niet aan mij om het ene geloof (Jezus, God) boven het andere te zetten (reincarnatie, contact met overledenen e.d.).

Maar mooi om kritisch gevolgd te worden!

Anoniem zei

Het is jouw blog dus publiceer wat je wil maar de inhoud en het niveau van het gros van je verslaggeving is dusdanig dat berichten over paranormale zaken, kruidenvrouwtjes, Jezus en de colums van Sassefrats en Vlinder er schril bij afsteken. Mensen zien het als een smet dus dat zal je blijven houden.

Johan Fehrmann zei

Einde discussie. Altijd wonderlijk te lezen hoe eenlingen menen om namens 'het volk'te praten of te lezen. Nu weer weet iemand weer dat 'mensen het als een smet zien'...bepaalde columns... Uit de kijk- en leescijfers blijkt daar niks van. Maar toch weten dat mensen het zo zien. Wonderlijk.

Ben Lankamp zei

Hallo Johan,

Bedankt voor je reactie. Allereerst: mijn begin over ‘alweer aandacht’ was meer algemeen bedoeld, niet specifiek doelend op dit blog (dat ik volg omdat ik geboren en getogen Beijummer ben, vertrokken in 2005 op achttienjarige leeftijd). Je hoeft je inderdaad niet te verantwoorden maar ik ben blij dat je mijn commentaar, en dat van anderen, verwelkomt. Dat is tegenwoordig vaker uitzondering dan regel, helaas. Over de journalistieke benadering: daar ben ik -achteraf- wat hard in geweest, zeker in het licht dat hier sprake was van als zodanig bedoelde satire. Maar als advies wil ik wel meegeven dat ook je keuze wat je plaatst, al is het misschien onbewust, een signaal afgeeft. Ook in die keuzes zit dus een stukje journalistieke afweging, ook al wordt er verder geen commentaar bij gegeven.

Veel succes in 2021 en ik lees verder graag al het nieuws uit m’n geboortewijk!

Groeten, Ben