zaterdag 5 december 2020

WINTER T.H.V. DE ZUIDWENDING-WIBENA-ROTONDE


In de kop staat het woord 'winter.'

Maar het is maar de vraag of we de komende weken vanaf dit tijdstip (zaterdag 10.15 uur) winterse beelden kunnen aanschouwen.

Sneeuw op straat? Ijs op de smalle uitloper van de Zuidwending?

Foto boven, en elke Beijumer weet dat, zien we de Wibena-rotonde. Rechts staat een elektrische bus zich op te laden. Al weer een jaar open, het oplaadstation voor Qbuzz-en

Het is niet het meest fraai stukje Beijum dat we zien. Rechtsachter vond op 1 mei de beruchte explosie plaats.
Rechts naast de bus zien we een voormalige school. Tegenwoordig anti-kraak.

Links, nog steeds bovenste foto, zien we een jongeman op een bus staan wachten, die rijden altijd na opgeladen te zijn via de rotonde naar de bushalte. Waarvan het bushokje een maand geleden werd vernield

Foto links is vanaf dezelfde plek gemaakt. Van 'verstedelijkt' gaat het hier meer naar dorps. Naast het kanaal, het lijkt hier meer een brede sloot, zie we woonwagenkampje Wibenaheerd.
Beijum kent twee kampjes, de ander zit aan de Froukemaheerd

Gaan we hier, foto's, winterse taferelen krijgen? Fietsers die door gladheid onderuit gaan, kinderen die op het ijs van het kanaal/de sloot gaan lopen?

We zullen de komende pakweg drie maanden zien of de meest saaie serie op Beijumnieuws nog wat winter-reuring te zien gaat geven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is ook nog een kampje aan de nijensteinheerd!

Anoniem zei

Net binnen.
Brief van gemeente groningen: alle beijumers krijgen oud-papier mini-rol-container van 240 liter om per 2021 oud papier enzo in te doen. Wanneer container aan de weg geleegd wordt verwijst de brief naar niet beschikbare digitale afvalwijzer 2021 op gemeente website.
Het lijkt erop dat deze stiekeme actie reactie is op felle weerspannigen op Diftar in de wijk. Wethouder van Groen-Links denkt hiermee oplossing te hebben voor Beijum, en de verzamelbakken bij winkelcentra en Wibenaflat weg te kunnen halen. En daarmee bijplaatsingen en zwerfafval te voorkomen. Straks heeft Beijum meer containers dan inwoners.