zondag 20 december 2020

OP DINSDAG 22 DECEMBER GROFVUIL-DAG IN DE WIBENAHEERD

Klein voutje...het is komende dinsdag!

"Wat raar dat dit wel kan en de milieustraat aan de Froukemaheerd  voor de bewoners van de Froukemaheerd en de Wibenaheerd samen niet door mocht gaan i.v.m. corona. Gemeente Groningen, dit voelt voor ons toch wel een beetje raar, stank voor dank. Ik heb een beetje een dubbel gevoel, mooi aan de ene kant, maar ook belachelijk."
 
Beijumse Jansje Dokter is not amused. Samen met buurtgenote Bianca Schuiitema organiseerde ze de afgelopen jaren succesvolle grofvuil-milieustraten op de grens van de Wibenaheerd en de Froukemaheerd. Voor bewoners uit beide woonheerden die van hun grotere spullen af wilden. Zie nog eens editie 2019

En zie ook de beide dames nog eens op de foto tijdens milieustraat 2018

De beide Froukemaheerdsters gunnen de mensen in de aangrenzende Wibenaheerd het allerbeste, daar gaat het niet om, maar ze snappen niet dat zij dit jaar van de gemeente Groningen geen hernieuwde milieustraat mochten organiseren, maar dat de buurtjes uit de Wibenaheerd dat wel mogen.

Zie afbeelding links.

Geen gek initiatief van de Wibenaatjes natuurlijk, totaal niet negatief bedoeld maar wel een zelf geconcludeerd feit: de Wibenaheerd zit in de top drie van heerden waarin het meeste gedumpt wordt.

Op DINSDAG 27 DECEMBER kunnen de Wibenaatjes vlakbij hun huis van hun grofvuil afkomen.
Update `8.15 uur, de organiserende dames kregen een mail van iemand van de gemeente Groningen met onderstaande corona-warning: 
De Milieustraten van Groningen Schoon Dankzij Mij zijn door het crisisteam van Stadsbeheer vanaf 13 oktober verboden. Er komen bij een dergelijke actie altijd ondermeer meer dan vier mensen bij elkaar. Er is geen garantie op naleving van de 1,5 meter regel, nauwelijks hygiëne (handen wassen) mogelijk, geen éénrichtingsverkeer; gaan meer mensen tegelijkertijd in een container en draagt bijna niemand een mondkapje. Wij hebben het maar niet over een juiste afvalscheiding.

Sinds kort mogen er nog maar twee mensen bij elkaar komen. Voor GSDM is het met het oog op de nu geldende corona richtlijnen helemaal onbegrijpelijk dat PON (Openbare Orde en Veiligheid), WIJ en/of Werkpro deze regels (mogen) negeren en gezondheidsrisico's (mogen) nemen. Wij houden ons er verre van.

Geen opmerkingen: