maandag 14 december 2020

VERHALEN VAN SASSEFRAS (16)

 De invloed van de tv.

Gisteravond zat ik sinds een lange tijd weer eens een avondje tv te kijken, tot mijn verbazing klonk er regelmatig de zin: niemand wil met kerst alleen zijn. Bijna hypnotisch. De vraag is, is dat ook zo?  

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het al hele jaar door een beroep op je wordt gedaan, en dat het daarom ook wel eens fijn kan zijn om juist helemaal niks te doen met kerst. En om niks af te spreken. Heerlijk, twee pyamadagen. En even geen verplichte visites hoeven af te leggen, lastige keuzes te moeten maken, want op welke dag je eigen familie, wanneer je schoonfamilie, en gatver, moet ik die irritante oom ook weer ontmoeten?

 Ik vraag me af of de makers van tv programma's wel door hebben hoeveel onbewuste invloed ze hebben met dit soort slogans. Het geeft je bijna een rotgevoel als je wel alleen bent (of alleen wil zijn) tijdens de kerstdagen. Nu is het zo dat door het huidige Coranabeleid er sowiso veel mensen alleen zullen zijn. Dus lijkt het mij fijn om een tegengeluid te laten horen op de zin dat niemand alleen wil zijn met kerst.

Kijk en luister beneden naar Miss Montreal met Being alone at Christmas

Hoe jullie kerstdagen ook mogen zijn ik, ik wens iedereen toe die als als aangenaam te kunnen kunnen ervaren.
 

Geen opmerkingen: