donderdag 10 december 2020

EEN HOGERE HIPPE CORAWEGBRUG? (+ hoogstandjes op de Korreweg))


De Korrewegbrug moet een hoge brug worden, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD).

Ondertussen probeert haar partijgenoot en kamerlid Kamerlid Remco Dijkstra op een hele vreemde manier sier te maken door voor te stellen de brug tussen Stad en De Hunze/Beijum (evenals de Paddepoelsterbrug) een hippe naam te geven.

Gistermiddag ging deze Beijumblogger de veelbesproken brug over en fietste en passant ook de aangrenzende Korreweg over.

Gaat genoemde weg in navolging van de brug-plannen ook vanuit de hoogte doen? Lees verder.

Eerst nog even, afgelopen maandagochtend werd er bij de brug geprotesteerd tegen de treffend omschreven hoogmoedige plannen van de minister.

De Kamerfracties van GroenLinks, Partij voor de Dieren, PvdA, D66 en de SP steunen een motie om van Nieuwenhuizen op andere gedachten te brengen.

Tja, een hippe naam voor een Brug? Doe maar de Beijumer Badde. De Corawegbrug?

Foto's links en rechts boven, daar gaat het de komende jaar wel de lucht in. Op een braakliggend terrein gaat een woontoren gebouwd worden. Er komen 136 sociale huurappartementen in.

Stukje verderop aan de andere kant. Afbeelding links midden. Er komen steeds meer schoenen in de lantaarnpaal te hangen. Schijnt een rage te zijn, de hoogte ingaan en schoenen in bomen en lantaarnpalen knopen.

Weer een stukje verder, bij de voormalige Sionskerk, tegenwoordig een moskee zijn hoog in de bomen nesten aangelegd door en voor roeken. 

Foto's links en rechts helemaal beneden. Goed kijken, in twee verschillende bomen hangen fietsbuitenbanden. Ook weer hoog in de lucht.

Om de hoogstandjes rond de Korre helemaal af te maken, zie afbeelding beneden.

Wat hangt daar hoog in een lantaarnpaal bij de enige rotonde die de Korreweg rijk is? Is toch een kunsttukje. Zal die er door een hoge schoenen-knoper in zijn gelegd, of van beneden secuur naar boven gegooid?

Video beneden, fiets nog eens de hele Korreweg af, vanaf kruispunt Ebbingestraat naar een overvolle en nog lage Korrewegbrug (en geen hoge Corawegbrug).

1 opmerking:

Anoniem zei

Over bouwen gesproken
Er wordt een verzorgingshuis gebouwd op het Innersdijkterrein naast de nieuwbouw Heerdenhoes. Plan van corporatie en zorginstelling i.s.m. gemeente Groningen is om over twee jaar met uitvoering te beginnen. Oude model van verzorgingshuis als beschermde woonvorm voor buurtbewoners lijkt hiermee revival te krijgen; gesloten verpleeghuis blokje erbij voor dementen wordt nog bestudeerd.