maandag 28 december 2020

NA DE DERDE KERSTDAG IN BEIJUM....Tussen twee en drie uur vanmiddag rinkelden alle in de glascontainers gegooide lege flessen in de wijk een grote laadbak op een vuilniswagen in.

Zie foto boven, Claremaheerd.

Mannetje met een afstandsbediening stapte uit de wagen, hij drukte op wat knopjes en een grote grijparm bewoog zich naar de aanwezige glascontainer. Grijparm onder de grijpers van de container en het gevaarte werd omhooggetild.
Boven de laadbak werd via de afstandsbediening de bodem geopend en het rinkelde zeker twintig seconden heel gezellig. Daar gingen alle wijnflessen, whiskey, rum en jeneverflessen van het afgelopen kerstweekend.
Althans, die in dit gedeelte van de wijk zijn leeggedronken.

Zeker, er zullen ook jampotjes en lege glazen potten waarin boontjes, appelmoes en andere groenten of fruit hebben ingezeten in de container zijn geworpen.

Maar het zal niet toevallig zijn dat de gemeente Groningen direct na de drie kerstdagen de glascontainers in Stad laat legen.

Beijum lag er kabbelend en rustig bij na drie kerstdagen. Rustig op straat. 

Foto's links en rechts, Bentismaheerd.
 Zin in een gratis bijzettafeltje? Neem maar mee, haal maar op.
Rechts, bewoner van het Centraal Wonen-project werkte de buitenste heg bij. Goed bezig in coronatijden.

Foto beneden t.h.v. de Boerderijum. Het moet ook niet te leuk gaan in Beijum, er zijn altijd gasten die voor rimpelingen zorgen.
De drie in de wijk aanwezige supermarkten liggen op ca 800 meter van deze plek. In de sloot mieteren is gemakkelijker dan helemaal met de wagen teruglopen naar de winkel.

Geen opmerkingen: