donderdag 31 december 2020

OVER DE KOMENDE JAARWISSELING IN BEIJUM

Het is zover, de laatste dag van 2020. De mensheid kijkt reikhalzend uit naar het komende jaar. Secuurder gezegd, het wil maar al te graag afscheid nemen van dit pandemie-jaar.

Van 'de mensheid' naar een simpele wijk in Groningen. Deze blogger heeft geen flauw benul hoe hij de komende jaarwisseling in 'zijn' wijk moet inschatten. Waarschijnlijk gaat die in lijn lopen met het landelijk beeld dat we gaan krijgen, hier wonen vast niet meer gekken (vernielzuchtigen, drankorgels en doorgedraaide corona-wappies) dan in de rest van het land.

Deze blogger zal trachten de jaarwisseling in Beijum zo goed mogelijk te verslaan. I.v.g. met voorgaande oudejaarsavonden zullen er, denkt hij, geen heerdfeestjes zijn met oliebollen en vuurtonnen. Vreugdevuren?

Er werd tijdens de laatste dagen van het jaar steevast met carbid geknald via melkbussen. Midden in de wijk. Mag niet meer binnen de bebouwde kom. Dus beter niet doen mensen....Relschoppers, de politie draagt bodycams, als je toch met je dronken kop wil rellen, verboden vuurwerk afschieten en wil vernielen....bij aanwezige politie ben je de sjaak.

Deze blogger zal tot pakweg twee uur de komende nacht af en toe door de wijk gaan fietsen om te kijken hoe de wisseling van 2020 naar 2021 gaat verlopen.

Doe rustig aan mensen, gebruik je verstand. Ondergetekende gaat weer doen wat hij niet laten kan, maar een rustige en beheersbare jaarwisseling lijkt hem niet verkeerd.

De wijk is groot....zijn er bijzondere dingen gaande? Schroom niet om te mailen of een bericht via de messenger van FacebookBeijumnieuws te sturen....foto kan ook. Beijumnieuws@hotmail.com

Update 10.55 uur, een lezer meldde dat een brandweerauto tegen kwart voor negen vanochtend de wijk in scheurde. Voor?....Klein vreugdevuurtje mailde mailde een ander.

Geen opmerkingen: