maandag 14 december 2020

KAPPERS TOT MIDDERNACHT OPEN (slagerij, dierenzaak en Primera open)"We blijven tot middernacht open om mensen te knippen, we moeten wat want morgen gaan we weer voor een maand dicht."

Kapper Gerrie de Boer tegen kwart voor vijf vanmiddag.
Zijn zaak en ook het naast gelegen Time Out kappersbedrijf blijft tot middernacht open.

Zie foto links, de lichten van beide zaken zullen de hele avond blijven branden.

Foto rechts, wat een drukte bij de Primera. Een medewerkster desgevraagd: " Het postagentschyap in onze zaak wordt onze redding, we mogen vrij zeker open blijven." Goed om te weten, een boek, een kaartje of een krant kopen blijft dan ook een mogelijkheid de komende tijd. (ZIE UPDATE, DINSDAG GESLOTEN!)

Foto helemaal boven, slagerij van de Wier. "Ga er maar van uit dat we open blijven." 

Afbeelding beneden, ook goed nieuws voor mensen met huisdieren in de wijk. Eigenaresse Sandra: " Ja, we mogen gelukkig open blijven."

De speelgoedwinkel en de Zeeman zijn het haasje de komende tijd, want sluiting.

De drogisterij hangt er nog even om. Een medewerkster: "Dat horen we later op de avond."
En de Wiershoeck-natuurvoedingswinkel? Eigenaar Brant: "Wij blijven open, we verkopen voeding, doordat we open blijven verlichten we ook de druk op de supermarkten."

Mocht er verder nieuws komen dan volgt een update,
Update 20.00 uur, zaken waar reparaties aan consumentenproducten worden uitgevoerd blijven open. Zoals garages, maar ook de fietsenzaak en Shoetime in de wijk. De Etos blijft ook open.
Update 23..00 uur, bericht vanuit de Primera: Primera blijft morgen, dinsdag gesloten. We zijn nog druk bezig om te kijken hoe we onder bepaalde voorwaarden toch open kunnen. Ik verwacht dat we dat woensdag weten.


Update 21.45 uur: Zie overzichtslijst. Onderste punt, de Primera heeft een servicepunt voor het versturen en ontvangen van postpakketten. Shoetime heeft ook een stomeruh en in dezelfgde winkel wordt net als bij de fietsenzaken in de wijk ook gerepareerd.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach, het is 'For the Greater Good' he. Maar eh...hoe zit het met slijterijen? Die zijn toch ook essentieël?
De Zeeman zou vanaf morgen een kledingreparatieservice kunnen aanbieden. En kappers repareren toch haar eigenlijk? Met een beetje creatief denken komen we een heel eind.

Kees Huizenga zei

Zie in dit verband:

https://nos.nl/artikel/2360666-dit-zijn-alle-lockdown-maatregelen-tot-en-met-19-januari.html

https://nos.nl/artikel/2360676-dit-zijn-de-winkels-die-openblijven-en-de-contactberoepen-die-mogen-doorwerken.html

http://content10c3a.omroep.nl/urishieldv2/l27m16242b7c313e6e2d005fd7e69f000000.41c2d3c777214353a1ad23cb61f03fc8/nos/docs/141220_contactberoepen.pdf

Een uitgebreide lijst met betrekking tot de contactberoepen, die functioneel blijven.


De mondhygiënisten mogen doorwerken.

De slijterijen blijven tot mijn verbazing open. Mijn vraag is: behoren alcoholische dranken tot de essentiële levensmiddelen? Hierover wordt verschillend gedacht.

Bovendien: ook in supermarkten kunnen licht alcoholische dranken gekocht worden (zoals wijn en bier). Maar geen whisky, cognac en jenever, zijnde zwaar alcoholische dranken.