maandag 21 december 2020

MAANDAGOCHTEND (513)

(Lezers wijzen er terecht op dat de gebruikelijke kerstvakantie ook vandaag zou zijn begonnen, dus sowiso lege scholen en schoolpleinen)

Al weer de laatste Maandagochtend van dit jaar, de serie die normaal gesproken doorloopt als de scholen open zijn. Je zou het jaar 2020 vooruit willen duwen zodat we het snelst in 2021 zijn aangeland. 

Om luchtig te beginnen, we hebben volgens allerhande meteorologische berekeningen nu bij het krieken van een nieuwe dag de langste nacht van dit jaar achter ons. Je merkt er de eerste twee weken nog niks van, maar we gaan weer naar het licht toe. Is niet verkeerd. De dag van vandaag wordt ook wel winterzonnewende genoemd

Foto boven, de fietsenrekken van basisschool de Beijumkorf zouden normaal gesproken tijdens de laatste maandagochtend van een kalender-schooljaar goed gevuld zijn.

Zo niet vandaag. Wellicht staan er wel een paar fietsjes van kinderen van wie de ouders een essentieel beroep uitoefenen, voor de rest zal het er leeg en stil zijn.

Foto links, zo ziet een school-lockdown eruit. Al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de foto gistermiddag is gemaakt, de school is elk weekend op deze manier 'op slot.'

Wat kan een mens een diep verlangen voelen naar het einde van corona, spelende kinderen, open scholen, werken in de chooltuintjes. Kroeg weer open, uit eten gaan, de Euroborg bezoeken. Ellende allemaal. Of zoals Mick Jagger zo mooi op de Beijumnieuws-fietsvideo door Stad zingt: Life was so beautiful, then we all got locked down

Afgelopen vrijdag in het Stads-nieuws, bij de kringloopwinkel in de Oranjebuurt is een weggeefkast voor voedsel neergezet. Zou dat ook iets voor Beijum zijn? Is misschien alleen iets voor in de herfst- en wintermaanden, in het voorjaar en in de zomer zou het een koelkast moeten zijn i.v.m. hoogoplopende temperaturen.

Foto rechts, onze Kringloop. Helaas dicht i.v.m. u weet wel, maar daar een etenskast neerzetten?
We hebben al Restaurant Beijum, dat loopt via internet, maar het kan een idee zijn.

De laatste volle week van 2020 is begonnen. Rustig aan, blijf voor zoveel mogelijk gezond en houdt u vooral verre van duistere complotten.

Geen opmerkingen: