zondag 27 december 2020

REGULIERE PARKEERPLAATS VOOR HUURSCOOTERS IN WORDING?
Er stonden op 2e Kerstdag 20 deelscooters/huurscooters op deparkeerplaats voor Winkelcentrum Beijum. Vandaag, op Derde Kerstdag 23.

Je zou bijna denken dat gebruikers reeds een parkeerplek voor de stille voertuigen aan het creĆ«ren zijn.

Want dat parkeren moet in het komende jaar gereguleerd worden. De blogger is even kwijt of dat direct per 1 januari moet ingaan, waarschijnlijk niet, er is nog niks bekend van parkeerplekken in de wijk voor de groene zoevers.

Terzijde, zal dat wel gaan werken in Beijum? Is het gemak van de scooters nu juist niet dat je ze overal kunt droppen? Beijum is een grote wijk, stel er komen vier gereguleerde parkeerplekken, dan heb je kans dat een gebruiker nog een paar honderd meter moet lopen om op de plek van bestemming te komen. Op een hoosdag als vandaag is het ook wel zo prettig om zo'n kreng vlakbij te hebben staan 

En wat als je even tien minuten naar binnen wil, mag de scooter dan wel even voor de deur gezet worden?

We zullen zien.

Zie foto boven, vanaf de ingang van genoemde parkeerplaats genomen.

Foto links, een meter of vijfentwinig richting het winkelcentrum gemaakt, bijna niet te zien, klik groter, op de achtergrond staan de scooters die we op bovenstaande foto kunnen zien.

Foto rechts is een paar dagen eerder gemaakt. Er is geen sprake van een scooter-oorlog in Stad, liefdevol nemen twee Felix-scootertjes een GO-vriendje in de sandwich.

Half oktober trof deze blogger ca 25 exemplaren in Kardinge

Ze staan vaker in meerdere aantallen in Beijum.


Video over scooters in Groningen-Beijum nog eens, zie beneden. Staat ook in dit bericht
 


Geen opmerkingen: