zaterdag 19 december 2020

CORONABEIJUM (30)


"Dit gaat zo niet meer, afgelopen week ben ik o.a. voor NSB-er uitgescholden. Komt er een mevrouw die zegt dat ze zegt dat ze zich verveelt i.v.m. corona en of ze een puzzelboekje mag kopen. Nee mag niet. We gaan maandag dicht." 

Een mens met empathie moet deze dagen wel te doen hebben met personeel van winkels die nog wel open zijn. Wat een agressie bij tijd en wijle.
De uitbaatster van de Primera in Beijum oogde gistermiddag vermoeid. Ten tijde dat deze blogger even met haar sprak wilde een klant naar binnen. "Ik kom hier al jaren, waarom mag ik dat (vergeten;JF) niet even kopen?"
Stress. Ongemak. In en voor de gemakswinkel.

Deze blogger bespeurt een toenemende corona-chagrijn en agressie in de samenleving. Niet alleen fysiek, ook via social media-fora. Wat een polarisatie. De meeste mensen nemen corona en alle maatregelen uiterst serieus, er is daarnaast een hardroepende (en vaak scheldende)kleiner gedeelte wat tekeer gaat. Ze noemen zichzelf 'wakkeren.' Om de polarisatie compleet te maken, ze worden door voorstanders van de corona-maatregelen weer 'wappies' genoemd.

Deze blogger staat er van te kijken hoeveel normaal gesproken redelijke mensen in de 'complot- en corona is een verzinsel van de elite om ons te onderdrukken'- modus zijn geschoten. Daar waar iedere wetenschapperf wel eens twijfelt, hoort bij goede wetenschap, daar wetende wakkere wappies het zeker: zijn hebben gelijk en zij weten het beter.

Vandaag is onze Primera voor het laatst geopend. Maar ze zijn mooi bezig, zie afbeelding beneden. Kan de klant niet naar de winkel toekomen, dan komt de winkel wel naar de klant toe. Bezorging in Beijum, De Hunze en in Zuidwolde. primerahopster@hotmail.com
Mooi kloten, in de winkel staat een pinautomaat, aan de buitenkant staat weer een ander pinautomaat die weer defect is. Naar het schijnt kun je bij de Aldi boven je aankopen extra geld pinnen.

Foto recht, iets verderop bij de AH in hetzelfde winkelcentrum.Wij verzoeken u om uw ongenoegen over de gang van zaken niet aan de medewerkers duidelijk te maken. Zij volgen de regels.

Het zijn de tijden. Ook in nuchter Groningen-Beijum.

De kerstperiode is meestal een tijd van vrede en bezinning....


Geen opmerkingen: