maandag 7 december 2020

MAANDAGOCHTEND (511) Er zijn Beijumers die tegen het einde van dit lopende jaar behoorlijk aan hun elektriciteitsrekening werken.

Zo zou je de steeds meer in het straatbeeld van de wijk verschijnende kerstverlichting ook kunnen duiden.

De elektriciteitsrekening verhogen zal vanzelfsprekend niet het doel zijn van de versierders, maar het zal er wel een vervolg op zijn.

Wat een vervolg op het afgelopen sinterklaasweekend is zien we op de linker en benedenste afbeelding.

Sinterklaasdozen, sinterklaasverpakking, sinterklaaspapier. En niet zomaar een beetje. Het zal ongetwijfeld in de loop van deze ochtend worden opgehaald.

Afgelopen weekend werd bekend dat Beijumers komend voorjaar een papiercontainer kunnen krijgen
Grappige en enigszins hebberige reacties kwamen via Facebook, er zijn Beijumers die er ook graag een eigen container voor plastic bij willen.
De vraag dient zich aan of deze troep, foto's ook te zien zouden zijn als Beijumers na een sinterklaasavond de beschikking zouden hebben gehad over een eigen papiercontainer.

Waar zou foto rechts een vervolg op zijn? Op de winter? Op niet kunnen bbq-en in het voorjaar toch een nieuwe willen aanschaffen? Nee Beijumers, we krijgen naast een grijze vuilniscontainer, een groene bio-container en een papiercontainer heus geen ijzer-container.

De eerste van de vier laatste maandagen van 2020 is begonnen.Sinterklaas is met zijn al of niet zwarte Pieten vertrokken. De Kerstman dient zich aan.

Een prettige en voor zover mogelijk gezonde week toegewenst.

1 opmerking:

Marleen zei

"Plastic, drankkartons (verpakkingen voor bijvoorbeeld melk, yoghurt en vruchtensappen) en metaal (zoals blikjes) kunt u in uw vuilniszak of grijze container doen. In Groningen worden plastic, drankkartons en metaal achteraf uit het afval gehaald. Dat is goedkoper en de mate van scheiding is hoger dan bij vooraf scheiden. Grote, harde plastic voorwerpen (zoals tuinstoelen) kunt u naar een afvalbrengstation brengen. Dit kan vier keer per jaar gratis." (Afvalwijzer 2020)