maandag 28 december 2020

WAT VOOR JAARWISSELING KRIJGEN WE IN BEIJUM?

KNALLEN? RELLEN? GROOTSCHALIGE VERNIELINGEN? OF GAAT HET MEEVALLEN?

"Ik ben er wel tijdens de jaarwisseling, maar het zal vreemd worden, geen handen schudden, niet zoenen, op anderhalve meter afstand elkaar het beste wensen voor het nieuwe jaar. Geen vuurwerk."

Buurtgenote van deze blogger vanmiddag.

 De komende oud en nieuw in Beijum zal compleet anders gaan verlopen in vergelijking met voorgaande jaren. Dat is ergens een open deur-opmerking, anderzijds kan het prima zo zijn dat de komende jaarwisseling in de grootste wijk van Groningen in lijn zal komen te liggen met de positieve opgaande weg van de afgelopen Beijum-edities van oud naar nieuw. Je weet het niet.

De afgelopen nieuwjaarsdagen lag de wijk steevast bezaaid met glaswerk, smeulden vreugdevuren na en lag er een enorme vuurwerktroep op straat. Zie 1 januari dit jaar 

Maar, er werd steeds minder vernield. Al drie jaar worden de ramen van Winkelcentrum Beijum niet meer afgetimmerd.

Dit jaar moeten we ons even extra beheersen, aldus een opinie op Beijumnieuws afgelopen oktober.

Drie jaar geleden, een voorbeeldige jaarwisseling in Beijum

Maar dat is wel eens heel anders geweest, in een nog niet zo ver verleden organiseerde de gemeente Groningen op oudejaarsavond een feest op Plein West om baldadige jeugd in toom te houden. Een feest compleet met vuurbak

Tijdens de jaarwisseling van 2009 op 2010 liep de ME nog over de wijkring ter hoogte van de Doornbosheerd. Charges uitvoeren, waar het er soms hardhandig aan toe ging, zie nog eens dit bericht. Beijum West leek wel een oorlogsgebied.

De daarop volgende jaren werd een feest op de parkeerplaats voor Winkelcentrum georganiseerd, dit om op rellen beluste jeugd iets aan te bieden zodat ze niet gingen ontsporen. Compleet met disco en al.

Jaarwisselingen kun je in de regel grofweg indelen. Er zijn mensen die er echt een mooi feestje van willen maken en je hebt lieden die los willen gaan op het gebied van zuipen, rellen en vernielingen plegen.

Om even psychologie van de koude Beijumer klei te gebruiken, er bestaat een gerede kans dat laatstgenoemde groep dit jaar groter is dan ooit tevoren. Frustraties, complot-achterdocht, die verschrikkelijke Soros en de pedonetwerken toch ook, vijandigheid richting de regering en overheid 'die ons ook alles afpakt' en van daaruit een rechtvaardigheid zoeken om wraak tenemen, dat allemaal kan een cocktail zijn om de barenswee├źn van het beest in de mens op de latere oudejaarsavond te gaan zien beginnen.

De extremisten op dit gebied, de wappies, niet de gematigde corona-criticasters, zullen die tijdens de jaarwisseling gaan rellen? Deze blogger denkt het niet, die zitten met hun hoofd in de computer, op Youtube hun 'deskundigheid' op het gebied van corona te ontwikkelen. Dat zijn vaak toetsenbord-ridders, de eigen bubble-gasten. Stoer doen vanachter de computer of de smartphone.

De jongeren van Beijum zijn de afgelopen jaren, en jaarwisselingen, rustiger geworden. Dus....gloort er voorzichtig optimistische hoop voor een redelijk beheerste jaarwisseling in de grootste wijk van Groningen. Want welke categorie mensen moet dan wel gaan lopen zieken, rellen en vernielen?

Maar je weet het tevoren nooit zeker.....Vooral niet als tegen middernacht half tot driekwart Beijum in de olie is. De politie heeft reeds gemeld dat bij eventuele bedreiging de dienstwapen kan worden getrokken

Afbeelding links, een buurtagent ergens in den lande waarschuwt....

Rechts, het nieuw gebouwde 'Knikdakgebouw' aan de Onnemaheerd staat onder groenlicht-bewaking. Net als het oude Innersdijk-gebouw negen jaar geleden...en vijf jaar geleden het oude Doefmat-gebouw

Politie Nederland voorziet een onberekenbare jaarwisseling i.v.m. extra korte lontjes

4 opmerkingen:

Pieter zei

Blind believe in authority is the greatest enemy of truth.

Joost zei

Valt wel mee denk ik maar wel veel schade aan bushokjes enz.

Anoniem zei

Complotwappie Pieter is al paraat zo te zien.

Anoniem zei

Pieter,
Als deze kreet van jezelf is ,kun je het ook wel in het Nederlands schrijven.